Clicky


Goes Transport vraagt faillissement aan

Goes Transport vraagt faillissement aan
09-05-2014 15:01 | Faillissementen | auteur Marcel van der Voort

DE MEERN - Goes Transport in De Meern heeft noodgedwongen zelf faillissement aangevraagd. Naar verwachting zal dat komende dinsdag door de rechtbank Midden Nederland in Utrecht worden uitgesproken.

De Belastingdienst heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat het doek valt voor het ruim 100-jarige transportbedrijf onder de rook van de Domstad. Bij het bedrijf wilde niemand iets vertellen over het naderende faillissement. Ook bij de Belastingdienst houden ze de kaken stijf op elkaar.

Bestuurder Marco Bouma van FNV Bondgenoten is vrijdag gebeld door verontruste chauffeurs van de onderneming en nam vervolgens contact op met de interim directie van het bedrijf.

Schuldeisers

"Ik heb vrijdag inderdaad met ze gesproken en de reden die opgegeven wordt is dat ze geconfronteerd zijn met diverse problemen. Er zijn verschillende schuldeisers", laat hij aan de nieuwsredactie van Transport Online weten.

"Bij de Belastingdienst gaat het om een schuld van 5 miljoen euro. Het is niet gelukt om afspraken te maken en daardoor moeten ze faillissement aanvragen", vertelt hij verder.

Ook het failissement van een grote opdrachtgever, bloemenexporteur Ciccolella, kwam hard aan bij het bedrijf. Wrang is ook dat de onderneming in september 2013 honderd jaar bestond en hierdoor het predikaat 'Koninklijk' kreeg.

Vrachtwagenchauffeurs

De ondergang van het bedrijf komt hard aan bij de 200 medewerkers, waaronder veel vrachtwagenchauffeurs. Een deel is direct door het management ingelicht, de medewerkers bellen elkaar op en er is een brief onderweg.

Bouma: "De chauffeurs vinden het ontzettend jammer dat dit gebeurt. De interim-directie had aanvankelijk goede hoop dat er een oplossing zou komen met de Belastingdienst. Omdat het nationale transport het redelijk doet."

Bouma heeft nog niets gehoord over een mogelijke doorstart van de gezonde tak van het bedrijf. Bij een faillissement komt er een curator en die onderzoekt de doorstartmogelijkheden.

Bouma: "De chauffeurs werken in elk geval tot dinsdag door. De klanten willen dat het werk doorgaat."