Clicky


VVD Europarlementskandidaten bezoeken EVO-lid NXP Europa

VVD Europarlementskandidaten bezoeken EVO-lid NXP Europa
08-05-2014 17:14 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

ZOETERMEER - Twee VVD kandidaten voor het Europarlement,  Carolien Nagtegaal - Van Doorn en Mark Dijk, hebben vandaag de NXP fabriek in Nijmegen bezocht. In het kader van de campagne voor de verkiezingen voor het Europees parlement heeft EVO de beide kandidaten uitgenodigd om kennis te nemen van de zorgen die leven bij Nederlandse verladers als het om Europees beleid gaat.

Adjunct directeur Joost Sitskoorn van EVO heeft de kandidaten voorgehouden dat Europa voor betaalbaar, verantwoord en concurrerend transport essentieel is. Een gelijk speelveld in transportdiensten is voor het Nederlandse bedrijfsleven heel belangrijk. Europa moet werken aan slimme milieuregels die gepaard gaan met een open houding voor innovaties zoals de LZV en co modale oplossingen.

In het verlengde daarvan gaf het hoofd handelsfacilitatie van NXP, Jos Bakker, de VVD kandidaten ook EU prioriteiten mee waar Nederlandse bedrijven echt mee geholpen zijn. De Unie moet werken aan lichtere douane regimes voor betrouwbare bedrijven en bij de onderhandelingen over een vrijhandelszone met de Verenigde Staten openingen creëren voor lichtere controle regimes richting dat land.

De verkiezingen voor het Europees parlement vinden 22 mei plaats. 14 mei zal CDA kandidaat Europarlementariër Wim van der Camp een bezoek brengen aan een EVO lid in Leusden.