Transport Online - Prijzenregen tijdens eerste Rotterdams Havenevenement

Prijzenregen tijdens eerste Rotterdams Havenevenement

Prijzenregen tijdens eerste Rotterdams Havenevenement
08-05-2014 17:00 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Op woensdag 7 mei jongstleden vond de eerste editie van het Rotterdams Havenevenement plaats. Tijdens dit feestelijke event zijn de volgende vier talenten die leren of werken in de Rotterdamse haven in de schijnwerpers gezet: Thys Scholten (MCR-Prijs), Fred Goudswaard (Havenwerker van het jaar), Rick Jansen (SmartPort Scriptie Prijs) en Onno de Jong (Jong Haventalent). Het Rotterdams Havenevenement is een initiatief van de STC-Group, Deltalinqs, Marine Club Rotterdam en Jong Havenvereniging. Met de organisatie van het Havenevenement willen de initiatiefnemers onderstrepen dat de Rotterdamse haven een fantastische werk- en leerplek is voor talenten van ieder opleidingsniveau.

Prijzen en titels

De Rotterdamse haven zit boordevol talenten. Talenten die bijdragen aan het succes van de Mainport en die het verdienen om in het zonnetje gezet te worden. Dit gebeurde tijdens het drukbezochte Rotterdams Havenevenement. Tijdens het evenement zijn twee titels (Jong Haventalent en Havenwerker van het Jaar) uitgereikt en twee prijzen (SmartPort Scriptie Prijs en MCR-prijs).

MCR-prijs: Thys Scholten

De MCR-Prijs werd dit jaar uitgereikt aan Thys Scholten. Thys volgt op dit moment de MBO-opleiding Scheeps- en jachtbouwkundige bij het Scheepvaart en Transport College in Rotterdam. De andere genomineerden waren:

  • Mark Willemsen, Logistiek en Technische Vervoerskunde aan de Rotterdam Mainport University
  • Ricardo Bello, Manager Transport en Logistiek aan het Scheepvaart en Transport College

De MCR-prijs is een initiatief van de Marine Club Rotterdam. Deze netwerkorganisatie reikt jaarlijks een prijs uit aan een talentvolle vierdejaars MBO’er of HBO’er die een echte ambassadeur is voor de haven.  Het prijzenpakket dat door MCR-voorzitter Theo Schut werd uitgereikt, bestond uit onder andere een studiebeurs.

Havenwerker van het jaar: Fred Goudswaard

De Rotterdamse haven biedt niet alleen ruimte aan talenten op MBO-, HBO- of universitair niveau. Ook zij die op VMBO-niveau betrokken zijn bij het binnenhalen van goederen (zowel op de kade en op kantoor als op het water) dragen bij aan het succes en het imago van de haven. Erkenning hiervan is op zijn plaats, aldus de initiatiefnemers van deze nieuwe titel: de STC-Group en Deltalinqs. De titel is gisteren voor het eerst uitgereikt aan een havenwerker die uitblinkt in collegialiteit, veiligheid, het bereiken van resultaten en die zich een jaar lang in wil zetten als ambassadeur van de haven. Er waren door het bedrijfsleven drie kandidaten genomineerd:

  • Rene Pegel, APM-T
  • Fred Goudswaard, Barge Center Waalhaven
  • Herme de Graaf, Koninklijke Roeiersvereeniging De Eendracht

De titel Havenwerker van het Jaar ging uiteindelijk naar Fred Goudswaard. Hij kreeg een bokaal overhandigd uit handen van Raymond Riemen, CEO van Broekman en Havenman van het jaar 2013.

SmartPort Scriptie prijs: Rick Jansen  

De SmartPort Scriptieprijs is een initiatief van het Havenbedrijf Rotterdam, de gemeente Rotterdam, Deltalinqs, TU Delft en de Erasmus Universiteit en is uitgereikt aan Rick Jansen. Rick Jansen is afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit op een onderzoek waarin de kostenbesparingen zijn vastgesteld door de deelnemers aan een gemeenschappelijk transportsysteem voor het inter terminal transport van containers in de Rotterdamse haven. De twee andere finalisten waren Bart van Riessen (TU Delft / Erasmus Universiteit) en Natascha van Staalduinen (Erasmus Universiteit).

De prijzen verbonden aan het winnen van de scriptie werden overhandigd door Paul Smits, CFO Havenbedrijf Rotterdam.

Jong Haventalent: Onno de Jong

Sinds 2009 organiseert de Jong Havenvereniging de verkiezing van Jong Haventalent. De titel gaat jaarlijks naar een jonge professional met een visie op de Rotterdamse haven en de ambitie om daar iets mee te doen. Er drongen drie jonge talenten door tot de finale:

  • Karin Kuipers, Gate Terminal
  • Onno de Jong, RHV (Erasmus Universiteit)
  • Ebo de Vries, Jules Dock Prototyping

Tijdens de verkiezing op 7 mei werd bekend gemaakt dat Onno een jaar lang de am­bas­sa­deur en het rol­mo­del voor jong ta­lent in de haven zal zijn.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,686
Diesel1,269

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions