Odfjell ziet verliezen oplopen

Odfjell ziet verliezen oplopen
08-05-2014 12:26 | Haven Nieuws | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Odfjell heeft in de eerste maanden van dit jaar bijna twee keer zo veel verlies geleden als een jaar eerder. Het Noorse tankopslagbedrijf kwam eind maart uit op een nettoverlies van 23 miljoen dollar (bijna zeventien miljoen euro), zo maakte Odfjell donderdag bekend. Een jaar eerder was dat dertien miljoen dollar.

Het grotere verlies heeft verscheidene oorzaken, zoals een lagere omzet, minder inkomsten uit samenwerkingsverbanden en het wegvallen van eenmalige extraatjes, die in het eerste kwartaal van vorig jaar nog wel meetelden. Daarnaast heeft Odfjell nog steeds last van forse afschrijvingen.

Het Noorse bedrijf moest afgelopen kwartaal opnieuw 23 miljoen dollar afschrijven, iets meer dan een jaar eerder. Welke onderdelen van het bedrijf minder waard werden, maakt het bedrijf in zijn kwartaalcijfers niet bekend. Wel zag Odfjell de omzet met bijna vier procent stijgen, naar 266 miljoen dollar.

Ondanks de grotere winst kijken de Noren optimistisch vooruit. Odfjell verwacht dat zijn olietankers het dit kwartaal beter doen dan in de eerste maanden van het jaar. De resultaten van zijn tankterminals blijven ongeveer stabiel, denkt Odfjell. Alleen de problematische terminal in Rotterdam blijft verlieslijdend.

Ook vorig kwartaal trok het opslagterrein in de Rotterdamse haven een zware wissel op de resultaten van het Noorse concern. De terminal, die twee jaar geleden werd gesloten vanwege veiligheidsrisico's, kwam uit op een verlies van 8,8 miljoen euro. (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,771
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden