Clicky


SP-voorstellen tegen illegale praktijken wegvervoer op agenda Europese Transportministers

SP-voorstellen tegen illegale praktijken wegvervoer op agenda Europese Transportministers
08-05-2014 10:30 | Politiek | auteur De Redactie

BRUSSEL - Vandaag, donderdag 8 mei, komen de ministers verantwoordelijk voor Transport bijeen in Griekenland voor hun periodieke informele overleg. Zij zullen onder andere spreken over de voorstellen die SP-Europarlementariër De Jong, samen met gelijkgezinde Europarlementariërs, heeft overhandigd aan Eurocommissaris Kallas.

De Jong: "Het heeft lang geduurd, voordat we Kallas tot enige actie hebben kunnen bewegen, maar hij heeft mij toegezegd ervoor te zorgen dat alle ministers de beschikking krijgen over onze lijst met suggesties om de handhaving van de cabotageregels over binnenlands wegvervoer te verbeteren. Minister Schultz Van Haegen heeft nu de kans om onze Nederlandse vrachtwagenchauffeurs daadwerkelijk te helpen."

"Eerder zonden gelijkgezinde ministers uit andere lidstaten al een brandbrief aan de Eurocommissaris. Schultz Van Haegen tekende de brief uiteindelijk niet, omdat zij vond dat deze te negatief was over liberalisering van het binnenlands wegvervoer. Dat was een klap in het gezicht van de chauffeurs, maar vandaag is er een herkansing. Als de ministers Kallas dwingen om met de voorstellen aan de slag te gaan, kan hij geen kant meer op: hij wordt dan zowel vanuit het Europees Parlement als door de ministers aan het werk gezet. Dan kunnen we eindelijk de nodige maatregelen nemen tegen malafide praktijken."