Clicky


Grote fusie D-Reizen en VakantieXperts is rond

Grote fusie D-Reizen en VakantieXperts is rond
08-05-2014 09:41 | Financieel | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Reisbureaus D-Reizen en VakantieXperts gaan samen verder onder een Duitse eigenaar, de Raiffeisen Touristik Group (RTG). De eerder aangekondigde fusie tussen beide ketens wordt donderdag afgerond, zo bevestigt directeur Will van den Hoogen van D-Reizen donderdag na berichtgeving van De Telegraaf.

RTG was al voor een deel eigenaar van VakantieXperts, maar neemt nu ook het resterende belang over van oprichters Hans Holterman en Diederieke Alferink. Ook BCD van John Fentener van Vlissingen verkoopt zijn aandelen in de reisketen. Daarnaast nemen de Duitsers een meerderheidsbelang in D-Reizen. Van den Hoogen wordt na de fusie topman van de paraplu waar beide ketens onder komen te vallen.

Momenteel is D-Reizen nog volledig in handen van de supermarktfamilie Van den Broek, van de gelijknamige keten. Zij willen hun belang in de reisketen echter afbouwen, maar houden een minderheidsbelang. De familie zette eerder al eens een deel van de keten in de etalage, maar veranderde toen van gedachten.

Naast de kantoren van D-Reizen en VakantieXperts komen ook de 81 kantoren van Globe en Thomas Cook onder de nieuwe keten te vallen. De kantoren van Globe werden eind vorig jaar door D-Reizen opgekocht uit de boedel van het failliete Oad. Het aantal winkels van D-Reizen steeg daardoor naar 270.

De ruim honderd winkels van Thomas Cook zijn al sinds 2011 in handen van het Duitse RTG. De gelijknamige touroperator is dat echter niet. Thomas Cook Nederland, een van de grootste reisorganisaties in Nederland, is onderdeel van het gelijknamige Britse concern. (Novum)