Transport Online - Slachtoffer ladingdiefstal over failliet Viking Internationaal Koel- en Vriestransport

Slachtoffer ladingdiefstal over failliet Viking Internationaal Koel- en Vriestransport

Slachtoffer ladingdiefstal over failliet Viking Internationaal Koel- en Vriestransport
08-05-2014 06:56 | Faillissementen | auteur Marcel van der Voort

VENLO / ZUTPHEN - Viking Internationaal Koel- en Vriestransport in Zutphen (voorheen Papendrecht) is afgelopen dinsdag failliet verklaard. Directeur Gerard Wigmans van Innovatrans in Venlo is slachtoffer van een omvangrijke ladingdiefstal en heeft eerder het nu gesneuvelde bedrijf als dader aangewezen.

"Te gek voor woorden. Hoe kan nu een malafide bedrijf, waarvan de eigenaar  een gezocht man is door de politie en justitie, nu failliet verklaard worden?", vraagt hij zich af.

Eind maart van dit jaar zijn twee vrachtwagenladingen van Innovatrans gestolen. De ladingen zijn opgehaald in België en vervolgens niet aangekomen op de afleveradressen. De vrachten werden uitgevoerd door Viking Internationaal Koel- en Vriestransport.

Ook een Belgisch bedrijf zag twee ladingen verdwijnen. Bij  Innovartans ging het om houtpakketten voor de industriële houtverwerking. Bij de Belgische vervoerder ontvreemde Viking  Internationaal Koel- en Vriestransporten volgens het slachtoffer een lading bier en een lading roestvrij staal

Niet verwacht

Wigmans: "Ik had dit failissement nu niet verwacht. Een spookfirma die nu in één keer failliet verklaard wordt. Dit is helemaal vreemd."

De ondernemer uitr Venlo verwacht niet de gestolen lading snel terug te krijgen: "Ik ben bang dat de lading allang ergens in het Oosten verkocht is. Deze lading zullen wij denk ik niet meer terug zien."

En voegt er even later aan toe: "Dat betekent een enorme strop voor mijn bedrijf daar ik een eigen risico van 25.000 euro per gebeurtenis hebben. Dit is toentertijd door de verzekeraar zo opgelegd aan ons."

Politiek

Wigmans: "Ik heb reeds aan meerdere politieke partijen deze hele kwestie voorgelegd en aan deze en gene gevraagd of zij hierover vragen wilde stellen aan onze minister van veiligheid, Ivo Opstelten. Tot op heden nul op het rekest. Vragen zijn wel gesteld door verschillende politieke partijen, maar Opstelten heeft hier nog niet op gereageerd."

Politie

Wat heeft de politie voor Wigmans gedaan? "Van de politie tot op heden taal nog teken meer mogen ontvangen. Communicatie is nihil. Informatie van hun kant is nihil.  Ik vraag mij af waar wij de politie nog voor hebben?"

En: "Mijn geloof en vertrouwen in de politie is allang vervlogen. En maar met ze allen schreeuwen, meer politie, meer blauw op straat voor de veiligheid."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,868
Diesel1,501

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen