Clicky


Politie staakt zoeken naar vermiste Henry de Vries

Politie staakt zoeken naar vermiste Henry de Vries
07-05-2014 18:53 | Overig | auteur De Redactie

HARDERWIJK - De politie stopt na vijf maanden binnenkort noodgedwongen het actief zoeken naar de vermiste Henry de Vries. Dat meldt zijn vrouw Josien woensdag na overleg met de politie.

Het blijkt dat na ruim vijf maanden recherchewerk, waarvan een aantal maanden de inzet van een TGO (Team Grootschalige Opsporing) met 25 rechercheurs er geen aanknopingspunten meer zijn voor verder onderzoek.

Concreet betekent dit dat het onderzoeksteam over een kleine twee weken opgeheven zal worden. Er wordt niet afgeschaald, het wordt een zogenaamde "cold case". Formeel blijft het een "lopend" onderzoek, maar zonder verdere tips of aanwijzingen zal de politie geen verder onderzoek doen.

"We hebben deze variant altijd als "het ergst denkbare" omschreven. En nu het zover is voelt het ook zo. Ondanks het feit dat we begrijpen dat de politie niet eeuwig door kan zoeken, wordt alle hoop die we nog hadden ons in één keer ontnomen. Wat nu? Zullen we ooit weten wat er met Henry is gebeurd? Dat is maar zeer de vraag. Het lijkt (de situatie dwingt ons om dat in te zien) het meest waarschijnlijk dat deze zaak nooit opgelost wordt", aldus Josien

"We willen de moed niet opgeven, maar is dat wel realistisch? De gouden tip ontbreekt tot op de dag van vandaag. Daarom wil ik uit de grond van mijn hart een laatste noodkreet uitspreken: Mocht er iemand zijn die weet waar Henry is, verbreek dan nu het zwijgen. Ik hoef niet eens te weten wat er gebeurd is met Henry of hoe, als ik mijn man en de vader van mijn kinderen maar vind. Alstublieft, vertel me waar hij is?", vraagt zij tot slot.

De 46-jarige Henry de Vries uit Harderwijk wordt sinds 27 november 2013 vermist. Henri de Vries was directeur van Beelen Midden Nederland.

Op woensdag 27 november 2013 rond 07:00 uur is Henry vertrokken vanuit zijn woonplaats Harderwijk richting Houten om naar zijn werk te gaan, daar is hij echter nooit aangekomen. Rond 10:00 uur is Henry voor het laatst gezien bij een tankstation aan de Dukdalfweg in Almere.

Henry is vertrokken in een Zwarte Audi A6 met het kenteken 67-TXB-6. Henry is een blanke man van circa 1.80m lang, draagt een bril, heeft een fors postuur en is kalend. Henry heeft een tatoeage op zijn rechter bovenarm en op één van zijn kuiten. Henry is de vader van twee kinderen.

De familie van Henry de Vries tast volledig in het duister over zijn verblijfplaats.

Heeft u Henry na woensdag 27 november 2013 ergens gezien? Heeft u zijn auto wellicht gezien? Neemt u dan zo snel mogelijk contact op met de politie: 0800 6070 of via het online tipformulier.