Clicky


Jungheinrich presenteert drie nieuwe reachtrucks

Jungheinrich presenteert drie nieuwe reachtrucks
07-05-2014 16:50 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

ALPHEN AAN DEN RIJN - Heftruckfabrikant Jungheinrich pakt tijdens de aankomende vakbeurs CeMAT uit met drie gloednieuwe reachtrucks in de 1,0/1,2 tons, 2,0 tons en 2,5 tons categorie. De nieuwe trucks hebben een lager energieverbruik en een nóg hogere productiviteit.

Jungheinrich startte de vernieuwing van haar reachtrucks in 2011 met de introductie van de ETV/ETM 2-serie. Deze heeft capaciteiten van 1,4 en 1,6 ton. Vorig jaar volgde een 1,8 tonner; de ETV 318. Tijdens CeMAT 2014 onthult Jungheinrich in één klap zowel de ETV 320 en de ETV/ETM 325, als de ETV 110/112.

Belangrijkste kenmerk van de nu complete ETV 3-serie is het aanzienlijk lagere energieverbruik, gekoppeld aan een hogere productiviteit. Joachim Schier, Productmanager Reachtrucks: “Uit metingen blijkt dat de nieuwe generatie maar liefst 10% zuiniger is en tóch een 10% hogere omslag haalt.”

De nieuwe 3-serie wordt geproduceerd in de Jungheinrich fabriek in Norderstedt (nabij Hamburg). Ze reikt tot hefhoogtes van dertien meter en heeft bij die hoogte een restdraagvermogen van 1 ton. Naast de vertrouwde veiligheidsopties uit de reachtruck 2-serie, wordt de Jungheinrich ETV 3-serie voor het in- en uitslaan op grote hoogte uitgerust met een panorama-dakraam zonder spijlen.

Alle reachtrucks nu vernieuwd

Naast de ‘grote jongens’, introduceert het Duitse concern tijdens CeMAT ook de ETV 1-serie. De ETV 110/112 is slechts 1.120 mm breed en heft lasten tot 1,2 ton. Ook deze nieuwe truck heeft een aanzienlijk lager energieverbruik, terwijl de productiviteit gelijk is gebleven.

Ondanks hun grote stabiliteit zijn de wielarmen van de ETV 1-serie zeer smal vormgegeven. Een europallet past daardoor precies tussen de wielarmen, ondanks de geringe totale breedte van de truck. “Dat spaart veel plaats en is dus ideaal voor blokstapeling of inrijstellingen”, aldus Schier. De meeste veiligheidsopties van de reachtruck 2- en 3-series worden ook op de ETV 1-serie leverbaar.

De compacte reachtruck wordt vanaf komende zomer leverbaar. Daarmee zijn alle gewone reachtrucks door Jungheinrich nu in het nieuw gestoken.

Jungheinrich behoort tot de grootste leveranciers en producenten van intern transport oplossingen ter wereld en is in Nederland gevestigd in Alphen aan den Rijn. Het bedrijf verkoopt, verhuurt en verricht service aan vele verschillende soorten hef- en magazijntrucks en verzorgt bovendien totale magazijninrichtingen voor haar klanten. Daarbij levert het alle gerelateerde diensten zoals veiligheidskeuringen voor machines en magazijnstellingen, bedienertrainingen, advies en ontwikkelt het eigen softwarepakketten voor in en om het magazijn.

Vakbeurs CeMAT vindt plaats van 19 tot en met 23 mei in de Hannover Messe. De stand van Jungheinrich is onder het houten expodak op het buitenterrein. Standnummer P33/P34.