Clicky

 
Transport Online - Vacatureaanbod transport & logistiek loopt verder terug

Vacatureaanbod transport & logistiek loopt verder terug

Vacatureaanbod transport & logistiek loopt verder terug
10-01-2012 10:19 | Arbeidsvoorwaarden | auteur de redactie
AMSTERDAM - Het vacatureaanbod in de transport & logistiek sector daalde in december voor de zesde maand; dit keer met 4 punten. Dit blijkt uit de Monster Employment Index – de maandelijkse onafhankelijke barometer van de online-arbeidsmarkt. De algehele Index bleef in december gelijk en staat 6 punten lager dan een jaar geleden.

"Het grillige economische klimaat blijft van invloed op het vacatureaanbod in Nederland. December kent een even grote jaarlijkse vacaturedaling als november", aldus Warren Hammond, managing director van Monsterboard.nl. "Werkgevers blijven voorzichtig met het aannemen van nieuwe werknemers in de laatste maanden van het jaar. Het wordt interessant te zien hoe zich dit verder ontwikkelt in het eerste kwartaal van 2012, wanneer veel bedrijven hun personeelsprognoses maken voor de komende periode."

Terugloop vacatureaanbod transport & logistiek in tweede helft 2011
In de tweede helft van 2011 daalde het vacatureaanbod in de transport & logistiek sector met 41 punten, een daling van 23 procent. Dit is iets meer dan de stijging van 30 punten in de eerste 6 maanden van 2011. Ten opzichte van vorig jaar december staat de Index 11 punten lager. De afgelopen 12 maanden liep het vacatureaanbod in de meeste overige sectoren terug, de Index nam in de gezondheidszorg (-23) het meest af. Ook in het onderwijs (-17), de juridische sector (-17) en de research & development sector (-15) daalde het vacatureaanbod sterk. Alleen in de engineering sector, de IT sector en de management & consultancy sector nam de vraag naar personeel met 2 punten toe.

In december steeg het vacatureaanbod in de gezondheidszorg (+7) het meest. Ook in de bancaire sector (+6), de publieke sector (+6), het onderwijs (+4), de management & consultancy sector (+3) en de IT sector (+3) nam het vacatureaanbod toe. In de marketing & PR sector en de HR sector steeg het aanbod met 2 punten en in de administratieve sector, de sales sector en de engineering sector met 1 punt. In de agrarische sector (-5) daalde de vraag naar personeel het sterkst gevolgd door de horeca & toerisme sector (-4) en de transport & logistiek sector (-4). De Index nam in de research & development sector (-3), de productiesector (-1) en de bouwsector (-1) eveneens af. In de juridische sector en in de accounting sector bleef het vacatureaanbod deze maand onveranderd.


Vacaturegroei in Zuid-Holland het grootst
In december nam het vacatureaanbod in Zuid-Holland (+4) het meest toe, gevolgd door Drenthe (+2) en Friesland (+2). In Gelderland, Groningen en Utrecht steeg het aanbod met 1 punt. In Limburg (-4), Flevoland (-3), Noord-Brabant (-2) en Zeeland (-2) daalde de Index juist. Het vacatureaanbod bleef in Overijssel en Noord-Holland gelijk.

In 2011 nam de vraag naar personeel in 8 van de 12 provincies af. Het vacatureaanbod daalde in Utrecht (-9) het sterkst, gevolgd door Noord-Brabant en Zeeland waar de Index met 7 punten afnam. In Groningen (-6), Zuid-Holland (-4), Noord-Holland (-3), Overijssel (-2) en Gelderland (-1) daalde het aantal vacatures ook. In Flevoland nam het vacatureaanbod het sterkst toe, het aanbod steeg met 11 punten. In Drenthe (+6), Friesland (+5) en Limburg (+5) steeg het aantal vacatures eveneens.

Europees vacatureaanbod licht gestegen
Deze maand daalde het Europese vacatureaanbod met 3 punten. In Zweden (+8) nam de vraag naar personeel het meest toe. De Index steeg ook in Duitsland (+2) en het Verenigd Koninkrijk (+1). Het vacatureaanbod nam in Italië (-5), Frankrijk (-4) en België (-1) af.

Over heel 2011 steeg de Europese Index met 14 punten. Het vacatureaanbod in Duitsland nam met 43 punten het sterkst toe, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk (+8) en Zweden (+6). In Italië (-11), België (-9) en Frankrijk (-2) daalde de vraag naar personeel.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,944
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions