Transport Online - Van Eck levert UC Transports vijf luchtvrachttrailers met ATP certificaat

 


Van Eck levert UC Transports vijf luchtvrachttrailers met ATP certificaat

Van Eck levert UC Transports vijf luchtvrachttrailers met ATP certificaat
07-05-2014 16:18 | Trailers | auteur De Redactie

Afgelopen maand leverde Van Eck aan UC Transports bv uit Amsterdam vijf luchtvrachtkoeltrailers met ATP-certificaat. De 30 jaar lange samenwerking tussen Van Eck en UC Transports bv wordt met deze 5 voertuigen bezegeld met de 115de trailer! De Uithoornse Combinatie Transportbeweging (UC Transports bv) is ruim 70 jaar een actieve speler in het transport met een ruime ervaring in de luchtvrachtindustrie.

Met deze 5 mega koeltrailers kan UC Transports bv vier maindeckpallets per voertuig vervoeren: twee stuks met een afmeting van 3 meter hoog en twee stuks met een afmeting van 2.90 meter hoog. In plaats van vier maindeckpallets biedt het voertuig ook plaats voor 34 Europallets.

De drie meter hoge en 6000 kg zware luchtvrachtpallets kunnen probleemloos geladen en gelost worden met behulp van een in de vloer geïntegreerd rollenbaansysteem. Het systeem bestaat uit vier pneumatische rollenbanen met twee rollen van totaal 109 mm breed. De engineering heeft de rollenbanen zodanig ontworpen dat er geen vuil kan ophopen in de goten van de baan, waardoor de betrouwbaarheid en de levensduur van het systeem wordt verlengt.

 In tegenstelling tot andere fabrikanten zijn de rollenbanen in plaats van één slang, voorzien van twee slangen die aan weerszijden van de rollenbanen zijn gemonteerd. Door de twee slangen zijn de rollenbanen sterker en ontstaat er een hogere druk om de rollen met de lading te heffen. Het gehele systeem is op afstand te bedienen. Ook is de laatste positie van de rollers geremd. Dit verkleint de kans dat er zomaar een pallet uit het voertuig kan rollen en vergroot de veiligheid van het voertuig.  

UC Transports bv heeft voor Van Eck gekozen vanwege de hoge isolatiewaarde van de mega koelcarrosserieen. De afgelopen jaren zijn de luchtvaartmaatschappijen naar haar vervoerders steeds strenger gaan controleren op de ATP-certificering van het transportmaterieel. Voor veel voertuigbouwers is het, vanwege de grote inwendige hoogte van luchtvrachtvoertuigen, niet eenvoudig om een ATP-certificaat te behalen op de carrosserie. Op bepaalde uitvoeringen van de luchtvrachtvoertuigen kan Van Eck ook het ATP-certificaat klasse FRC leveren. Deze voertuigen worden ook geleverd met een TÜV-XL ladingscertificaat.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,589
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden