Verrassingsactie chauffeurs woensdag in Rozenburg

Verrassingsactie chauffeurs woensdag in Rozenburg [+foto's]
07-05-2014 16:37 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

ROZENBURG - Vergezeld van de twee FNV actietrucks bezoekt een groep actievoerende chauffeurs woensdag een aantal transportbedrijven en belangrijke opdrachtgevers. De actievoerende chauffeurs zullen hun collega’s een ‘appel en een ei’ aanbieden als symbool voor het loon dat werkgevers over hebben voor hun medewerkers. Ook worden alle chauffeurs opgeroepen om zaterdag 10 mei naar de grote landelijke actiedag in het transport te komen in de IJsselhallen in Zwolle.

Eisen chauffeurs

De chauffeurs eisen naast een beter loon, ook naleving van de regels tegen verdringing in de sector door goedkope buitenlandse chauffeurs.

De acties van woensdag richtten zich onder andere ook op Den Hartogh.

Acties in de Transport

Maandag 7 april werd het startsein gegeven voor acties in de sector Transport en Logistiek, nadat vakbondsleden op 15 maart massaal de cao-voorstellen van werkgevers verwierpen. Onder het motto 'cao op slot, bedrijven op slot', gingen ’s ochtends de poorten op slot van de onderhandelaars van TLN. ’s Middags kwamen zo’n 400 chauffeurs van verschillende transportbedrijven als Portena, Simon Loos, Vos, Schenk, UPS, Cetra, Koopmans, Van der Lee en Koops bijeen in Utrecht voor een startmanifestatie.

10 mei grote manifestatie

Zaterdag 10 mei staat de volgende grote actiedag in de Transport en Logistiek in Zwolle gepland. Tot die tijd worden er kleinere verrassingsacties gehouden bij verschillende transportbedrijven door het hele land.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,787
Diesel1,468

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden