Clicky


Minder verlies voor Lufthansa

Minder verlies voor Lufthansa
06-05-2014 09:55 | Zakelijk Nieuws | auteur De Redactie

KEULEN(D) - Lufthansa heeft in het traditioneel voor de luchtvaart zwakke eerste kwartaal 45 procent minder verlies geleden dan een jaar eerder. Van de tweeënhalf procent lagere omzet van 6,5 miljard euro bleef onder de streep een bedrag over van 252 miljoen euro. Dat heeft de Duitse luchtvaartmaatschappij dinsdag bekendgemaakt.

De daling van de omzet kwam grotendeels door de negatieve effecten van het omrekenen van omzet uit niet-eurolanden naar euro's. Veel internationaal opererende bedrijven uit de eurozone hebben momenteel last van de sterke euro.

Aan het begin van het jaar tweede kwartaal kampte Lufthansa met stakingen in het thuisland. Die hebben de resultaten met zeventig miljoen euro gedrukt, meldt het bedrijf. Desondanks bevestigde het bedrijf de verwachting dat het over heel het jaar een operationeel resultaat gaat behalen van 1,3 tot 1,5 miljard euro. De vliegmaatschappij denkt de negatieve effecten van de stakingen in de loop van het jaar te kunnen compenseren. Lufthansa wordt daarbij geholpen door de lagere kerosineprijs. (Novum)