Koninklijke Raymakers reduceert CO2 uitstoot

Koninklijke Raymakers reduceert CO2 uitstoot
06-05-2014 09:29 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

HELMOND - J.A. Raymakers & Co Textiles en CTS GROUP European Distribution & Logistics zijn er voor het derde jaar in geslaagd de CO2 uitstoot op de Europese distributie te reduceren.

Beide ondernemingen werken ruim 17 jaar samen en hebben drie jaar geleden het partnership uitgebreid middels de totstandkoming van een CO2 reductie convenant. Doel van de samenwerking is de CO2 reductie op de Europese- & Benelux distributie van J.A. Raymakers & Co te reduceren. Binnen het convenant hebben partijen gezocht naar een verandering van het interne- en externe logistieke proces om middels de inzet van slimmere distributietechnieken de uitstoot te reduceren.

Hiertoe is door CTS GROUP  een slimme module ontwikkelt welke de uitstoot op diverse vervoersmodaliteiten kan doorrekenen en de COs uitstoot per traject in kaart kan brengen. Door de inzet van deze distributietechnieken is de CO2 distributie footprint van J.A. Raymakers met ca 20% verlaagd.

Het convenant voorziet verder in de compensatie van de overblijvende CO2 uitstoot tot een "zero emmissie" footprint. Deze gezamenlijke inspanningen van J.A. Raymakers en CTS GROUP hebben geleid tot een compensatie van meer dan 225.000 kg CO2 emmissie.

Verregaande (duurzame) samenwerkingen als deze tonen aan dat transport  & distributie meer is dan het vervoeren van een zending van A naar B en dat effectief distribueren middels duurzame oplossingen de toekomst is. NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,767
Diesel1,457

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden