Clicky


Lichaam gevonden bij zoekactie in Eemmeer

Lichaam gevonden bij zoekactie in Eemmeer
05-05-2014 17:39 | Binnenland | auteur De Redactie

BUNSCHOTEN - Duikers van de brandweer hebben maandag aan het einde van de middag bij de zoekactie naar een vermiste man een lichaam aangetroffen in het Eemmeer. Vermoedelijk gaat het om de drenkeling die ter hoogte van Bunschoten overboord is geslagen en daarna niet meer is gezien, zo vertelt een woordvoerder van de brandweer.

Drie duikteams waren uitgerukt om naar de volwassen man te zoeken. Ook met een politiehelikopter en een boot van reddingsmaatschappij KNRM werd gezocht. "De sonar van de boot heeft op een gegeven moment een signaal opgepikt. Onze duikers zijn daarna gaan kijken en hebben het lichaam aangetroffen."

De brandweer heeft de zaak inmiddels overgedragen aan de politie. Die gaat onderzoeken of het gevonden lichaam inderdaad van de vermiste man is. "In principe is een en een twee, maar je weet het nooit zeker", zegt de woordvoerder.

Hulpdiensten waren sinds het begin van de middag op zoek naar de drenkeling. Getuigen hadden gezien dat iemand van een boot was gevallen. De persoon probeerde terug te zwemmen, maar ging zo'n vier meter van de boot kopje onder. (Novum)