Clicky


Luchtvrachtverkeer handhaaft weg omhoog

Luchtvrachtverkeer handhaaft weg omhoog
05-05-2014 12:32 | Luchtvracht | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Door aantrekkende export in de Verenigde Staten en Europa is gematigd optimisme over de groeiperspectieven van de luchtvrachtvervoerssector op zijn plaats. Dat stelt de internationale brancheorganisatie IATA dinsdag. Wereldwijd was er in maart 5,9 procent meer goederenvervoer door de lucht dan een jaar eerder. Ook de capaciteit nam toe, met 3,4 procent.

Toch is de groei van het aantal vrachtkilometers sinds begin dit jaar met 4,4 procent laag in vergelijking met het laatste kwartaal van 2013, vindt IATA. Om verder te groeien moet de sector verder moderniseren en de infrastructuur verbeteren. In oktober vorig jaar groeide de sector nog met 6,1 procent.

In Europa nam de hoeveelheid vrachtvliegverkeer met 5,1 procent toe door hogere vraag naar producten in de eurozone. In Azië kwam de groei op 6,9 procent uit, maar de aanhoudend tegenvallende industriecijfers in China kunnen een negatieve invloed hebben op de groeicijfers in de sector.

Het vrachtverkeer in het Midden-Oosten steeg het hardst, met 13,2 procent. In Noord-Amerika viel de groei met 1,9 procent tegen. De lage groei was een gevolg van de slechte weersomstandigheden die gevolgen hadden voor veel van de bedrijvigheid in die regio. (Novum)