Transport Online - 'Meer schuldenaren om luxeleningen'

'Meer schuldenaren om luxeleningen'

'Meer schuldenaren om luxeleningen'
05-05-2014 09:37 | Financieel | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Een groeiend aantal Nederlandse huishoudens sluit leningen af voor luxeproducten die zij zich niet kunnen veroorloven. Het aantal gezinnen met problematische schulden steeg sinds 2008 van 176 duizend naar 210 duizend, een groei van bijna twintig procent. Dat meldt het AD maandag op basis van gegevens van marktonderzoeker Experian.

In Rotterdam, Den Haag en Lelystad wonen in verhouding de meeste gezinnen met financiële problemen als gevolg van leningen om bijvoorbeeld auto's en vakanties van te bekostigen. Het gaat vooral om laagopgeleide gezinnen. In die steden gaat het om ongeveer zes procent van alle huishoudens.

Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) noemt de toename in de krant een 'zorgelijke trend'. Ook de Vereniging voor Schuldhulpverlening en Sociaal Bankieren (NVVK) is bezorgd. Het aantal personen dat met met een gemiddelde schuld van 38 duizend euro bij hulpinstanties meldde lag vorig jaar op negentigduizend. 'Een verdubbeling in vergelijking met enkele jaren terug', aldus de organisatie. (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions