Clicky


Noordendorp krijgt preditkaat 'Hofleverancier' tijdens 100 jarig bestaan

Noordendorp krijgt preditkaat 'Hofleverancier' tijdens 100 jarig bestaan [+foto's]
04-05-2014 18:58 | Transport | auteur De Redactie

HAAKSBERGEN - Het Haaksbergse transportbedrijf Noordendorp is zaterdag 3 mei beloond met het predikaat 'Hofleverancier'. Dit kreeg het transportbedrijf overhandigd door burgemeester Hans Gerritsen van Haaksbergen omdat het bedrijf donderdag jongstleden 1 mei precies 100 jaar bestond.

Vandaag, zondag 4 mei was er van 12:00 tot 16:00 uur een open dag. Belangstellenden konden een kijkje nemen achter de schermen van het bedrijf en meerijden in een van de 36 vrachtwagens die het bedrijf heeft.

Het bedrijf startte in 1914 met het vervoer van levensmiddelen. In het begin met paard en wagen, maar al snel kwam de T-Ford in beeld. Door de jaren heen groeide het bedrijf gestaag en verhuisde begin jaren tachtig naar Haaksbergen.

Naast het vervoer van retailers en productiebedrijven is Noordendorp Transport gespecialiseerd in het vervoer van bouwmaterialen. Hiervoor beschikt het bedrijf over opleggers, eventueel voorzien van een meeneemheftruck, zodat het materiaal op de bouwplaatsen kan worden afgeleverd.

Noordendorp Transport beschikt over ruim tachtig medewerkers. Opvallend is dat er weinig verloop zit in het personeel. Volgens directeur Wentink komt dat door de goede sfeer binnen het bedrijf. “In de loop der jaren hebben we een soort familiegevoel gecreëerd. Onze mensen weten wat ze aan elkaar hebben. Willen onze medewerkers een bepaalde opleiding volgen, dan bekijken we hoe we hen daarin kunnen helpen. Het gaat er tenslotte om dat onze medewerkers stuk voor stuk op hun taak zijn berekend en dat we samen een zo goed mogelijke dienstverlening bieden.”