Clicky


Twee gewonden bij vechtpartij Roda en Fortuna

Twee gewonden bij vechtpartij Roda en Fortuna
04-05-2014 10:24 | Sport | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Supporters van het gedegradeerde Roda JC zijn zaterdagavond slaags geraakt met fans van Fortuna Sittard. Dat meldt een woordvoerder van de politie. Bij de vechtpartij, die langs de snelweg A2 bij Echt plaatsvond, raakten twee mensen gewond. Fortunafans stonden de club uit Kerkrade op te wachten met fakkels en spandoeken.

Tientallen fans hadden zich langs de snelweg bij Echt, vlakbij Sittard, opgehouden om de club te 'verwelkomen'. Rodafans voelden zich uitgedaagd, stapten uit bussen en gingen de confrontatie aan. De politie haalde de groepen uit elkaar en rond 00.30 uur gingen de supporters van de gedegradeerde club weer richting Kerkrade.

Er zijn nog geen mensen aangehouden, maar de politie sluit niet uit dat dat nog wel gaat gebeuren. "Wij vonden het gisteravond het belangrijkste om de partijen te scheiden", laat een woordvoerder van de politie weten. "We gaan nu verder onderzoek doen naar wat er precies gebeurd is."

Fortuna Sittard laat in een verklaring weten 'zich volledig te distantiëren van wat er heeft plaatsgevonden.' Ook worden medeleven naar de gewonden uitgesproken.

"Wij vinden een gezonde rivaliteit tussen de Zuid-Limburgse betaald voetbalclubs te billijken. Echter wat er zich gisteravond heeft afgespeeld, heeft hiermee totaal niets te maken", staat in de verklaring te lezen.

De club wil maatregelen nemen tegen Fortuna-supporters als blijkt dat deze zich ernstig hebben misdragen. Eerst wordt het onderzoek van de politie afgewacht.

Roda JC degradeerde zaterdag uit de Eredivisie. De Limburgers wonnen in Deventer weliswaar met 1-0 van Go Ahead Eagles, maar concurrent NEC pakte een puntje tegen kampioen Ajax. Het werd in de Arena 2-2. Roda speelde sinds 1973 onafgebroken op het hoogste niveau. (Novum)