Sociaal plan en cao voor werknemers Odfjell

Sociaal plan en cao voor werknemers Odfjell
02-05-2014 17:27 | Haven Nieuws | auteur De Redactie

ROTTERDAM - De lonen van de werknemers van tankopslagbedrijf Odfjell Terminals Rotterdam (OTR) worden vanaf volgend jaar tot 2018 bevroren. De dertiendemaanduitkering wordt met 3,5 procent gekort. Dat hebben vakbonden FNV Havens en CNV Vakmensen vrijdag gemeld nadat er overeenstemming werd bereikt over een nieuwe cao en een nieuw sociaal plan. Met de nieuwe voorwaarden moet het noodlijdende bedrijf de komende jaren overleven, zeggen de bonden.

Odfjell maakt bovendien 13,5 miljoen euro over aan het nog op te richten Scholing en Werkgelegenheids Fonds van de vakbonden. In het akkoord werd afgesproken dat 112 van de 265 werknemers die hun baan kwijtraken zich bij die stichting kunnen melden. "Dan kunnen ze bijvoorbeeld kiezen voor een eenmalige of gefaseerde uitkering, of voor een aanvulling op de ww-uitkering", aldus Ruud Wennekes van CNV Havens. Met het geld dat overblijft worden de ontslagen werknemers naar nieuw werk begeleid.

De stichting die de bonden willen oprichten wordt in het vervolg ook voor ontslagen werknemers van andere bedrijven gebruikt. 'De situatie rond Odfjell is een soort pilot', zegt Wennekes.

Het Noorse Odfjell maakte vorige maand bekend in het personeelsbestand te snijden. De opslagterminal in de Rotterdamse haven is al langer een pijnpunt voor het bedrijf. Bij de publicatie van de jaarcijfers in februari werd bekend dat, na een afschrijving van vijftig miljoen euro in het derde kwartaal, nog eens 56 miljoen euro verlies moest worden genomen. Odfjell leed een nettoverlies van 102 miljoen euro en zag de omzet met drie procent dalen naar 284 miljoen euro. (Novum)NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,804
Diesel1,511

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden