Transport Online - Air France-KLM dumpt niet volledige vrachtvloot

Air France-KLM dumpt niet volledige vrachtvloot

Air France-KLM dumpt niet volledige vrachtvloot
02-05-2014 13:52 | Luchtvracht | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Air France-KLM heeft geen plannen om alle vrachtvliegtuigen van de hand te doen. Bestuursvoorzitter van de luchtvaartgroep Alexandre de Juniac, zei dat vrijdag in een interview met de Franse zakenkrant Les Echos. Hij reageert daarmee op geruchten dat Air France-KLM dat wel van plan was.

De Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij houdt nog enkele toestellen aan voor het vervoer van vracht, maar het lijdt geen twijfel dat de capaciteit van de vloot moet verminderen. "De vraag is alleen hoeveel en wanneer", aldus De Juniac. "Maar alle vliegtuigen wegdoen zou dom zijn".

Air France-KLM beraadde zich onlangs over de toekomst van de vrachttak, waar de omzet al enkele kwartalen onder druk staat. Eerder deze week bleek dat de omzet in die divisie in het eerste kwartaal was teruggelopen met 3,4 procent naar 676 miljoen euro.

De groep kondigde al eerder aan de kosten te willen terugdringen. Dat doet het onder meer door het aantal vrachtvliegtuigen terug te brengen. In een eerder plan was moest de vlachtvloot op tien uitkomen, acht vliegtuigen daarvan zijn van KLM. Dat aantal gaat dus nog wel verder omlaag. (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions