Clicky


Scania levert twee multifunctionele euro 6 vierassers aan RWM Sittard

Scania levert twee multifunctionele euro 6 vierassers aan RWM Sittard
02-05-2014 11:16 | SCANIA | auteur De Redactie

BREDA - RWM afval en reiniging te Sittard had een aanbesteding uitgeschreven voor twee multifunctionele vierassers, die af-fabriek geleverd moesten worden. Scania kwam op basis van ‘Total Cost of Ownership’ als winnaar uit de bus en mocht de twee fraaie Scania P 360 LB8x2/*6HNA Euro 6 voertuigen leveren. De afdeling Government Sales bij Scania biedt klanten hierbij graag de expertise en specialistische kennis aan om tot de optimale specificatie te komen. De vestiging in Nuth leverde de voertuigen af.

Elke aanbesteding heeft de nodige doorlooptijd. Zo was deze aanbesteding in het beginsel uitgeschreven met Euro 5 EEV als emissienorm. Vanwege de bewezen Euro 6 techniek van Scania en de aanzienlijk lagere uitstoot - en daarmee vermindering van fijnstof  in de woonwijken - is uiteindelijk alsnog gekozen voor de 360 pk sterke Euro 6 motor.

De vierassers zijn voorzien van een HIAB-autolaadkraan incl. een haakarmsysteem en een Welvaarts weegsysteem .Deze voertuigconfiguratie  maakt het, in combinatie met diverse types open containers/perscontainers, mogelijk om de meest optimale logistieke oplossing te kiezen voor ieder denkbare combinatie afvalstroom/ collectieve inzamelvoorziening.

Zo is er een Translift perscontainer voor het ophalen van restafval, kunststoffen, oud papier en karton uit collectieve inzamelvoorzieningen en zijn er open containers voor de inzameling van glas, textiel etc. Met het weegsysteem voorzien van GPRS (incl. locatie/containerherkenning) en boordcomputer kan in één route de inzameling in meerdere gemeenten doorlopen maar worden  toch per gemeente de ingezamelde hoeveelheden apart geregistreerd. Het voertuig hoeft dus niet tussentijds te storten maar pas als het maximaal beladen is.

De gemeenten Beek, Schinnen. Sittard-Geleen en Stein willen zo laag mogelijke kosten voor afvalinzameling en -verwijdering en een zo hoog mogelijke scheiding van de afvalstromen. Daarvoor is een aantal jaren geleden het bedrijf RWM opgericht met één afvalinzamelsysteem voor de vier gemeenten. De hoofdtaak van RWM is het inzamelen en laten verwerken van afval en de reiniging van de openbare ruimte. RWM verricht daarnaast ook andere taken in de openbare ruimte zoals gladheidsbestrijding, onkruidbestrijding, kolkenreiniging en plaagdierbestrijding.