Transport Online - Van Eck levert multifunctioneel distributievoertuig voor stukgoed aan Bakeplus

 


Van Eck levert multifunctioneel distributievoertuig voor stukgoed aan Bakeplus

Van Eck levert multifunctioneel distributievoertuig voor stukgoed aan Bakeplus
01-05-2014 11:04 | Trailers | auteur De Redactie

Afgelopen week leverde Van Eck een multifunctioneel distributievoertuig voor stukgoederen aan Bakeplus. Met het voertuig is Bakeplus in staat om snel en efficiënt verschillende soorten goederen op diverse locaties af te leveren. Bakeplus is een Nederlandse groothandel op het gebied van grondstoffen voor de bakkerij en ijssector. Zij leveren zelf de goederen af aan de klanten, variërend van ijsbereiders tot banketbakkers.

Vanwege de verschillende soorten emballage (pallets en rolcontainers) droog, gekoeld en gevroren die gelijktijdig vervoerd worden in de distributie, moet een laadruimte snel aangepast kunnen worden. Het voertuig is daarom uitgevoerd met een flexibele en vaste compartimentindeling. De instelling van de juiste temperatuur is geen enkel probleem omdat het voertuig uitgevoerd is met een drietal temperatuurzones die middels een Carrier koelmachine en een tweetal verdampers op verschillende temperaturen (variërend  van -20 °C tot +10 °C) gebracht kunnen worden. De lading die meegenomen kan worden met dit voertuig bedraagt twee rijen rolcontainers aan de linker kant van het schot en één rij rolcontainers in het vriesvak. Ook is het mogelijk om pallets te vervoeren.

Het voertuig beschikt ook over een drietal deuropeningen waaruit snel en efficiënt geladen en gelost kan worden. Twee grote zijdeuren links voor op het kopschot, één zijdeur rechtsachter en de gebruikelijke achterdeuren. Middels de twee deuren aan de voorzijde van het voertuig kunnen gemakkelijk op locatie pallets geladen en gelost worden. Voor het vriesgedeelte is een compleet vriesvak ingedeeld met een aparte zijdeur achterin naar buiten.

Door de meerdere afleveradressen heeft een distributievoertuig veel te verduren. Het RVS achterportaal is daarom aan de binnenzijde van de zijwanden verzonken. Dit betekent dat er geen rolcontainers of pallets achter het portaal kunnen haften. De ladingschade voor de klant van Bakeplus wordt hierdoor zo veel mogelijk beperkt. Ook zijn de stootplaten in de vloer verwerkt en in de zijwanden geperst.

De stootplaten worden dus niet gelijmd en er wordt geen gebruik gemaakt van bevestigingsmateriaal zoals bijvoorbeeld popnagels. Dit betekent dat de stootplaten met de wanden tijdens de hoge frequentie laden en lossen niet naar buiten gereden kunnen worden. Het voertuig gaat hierdoor zo lang mogelijk mee en reparatiekosten worden hierdoor aanzienlijk beperkt.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,589
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden