Transport Online - Veertig Schmitz Cargobull koelertrailers voor RTR

Veertig Schmitz Cargobull koelertrailers voor RTR

Veertig Schmitz Cargobull koelertrailers voor RTR
01-05-2014 10:19 | Trailers | auteur De Redactie

Trailerverhuurder Refrigerated Trailer Rentals (RTR) heeft in twee  series van twintig stuks, in totaal veertig nieuwe koeltrailers van Schmitz Cargobull in gebruik genomen.  Het betreft hier vooral uitbreiding van de bestaande vloot, die hiermee op 425 stuks komt. RTR is de enige volledig in koel- en vriesvervoer gespecialiseerde trailerverhuurder in Nederland.   Het bedrijf heeft in de ruim dertig jaar van zijn bestaan een gestage groei doorgemaakt.

"Wij zijn sterk in de nichemarkt van koel- en vriesvervoer en met deze order spelen we in op de nu recent ontstane groei in onze markt", legt directeur Frans de Graaff uit.

Een kenmerk van de koeltrailers die RTR verhuurt, is dat ze altijd allemaal geschikt zijn voor ferrywerk. "Dergelijke trailers worden in de praktijk net weer wat zwaarder belast dan trailers die op het vasteland blijven. De veerboten van nu zijn intussen een stuk verbeterd, maar de weersomstandigheden op zee zijn dat niet. De schadelast is door de nieuwe generatie ferry's een stuk afgenomen. Maar een feit blijft, dat schades met trailers in ferrywerk frequenter voor komen dan trailers die niet op een boot komen. Voor ons reden temeer om alle onderhoud in eigen huis te blijven doen."

Hierdoor is een waar stuwmeer aan expertise ontstaan bij RTR, dat precies weet aan welke eisen een koel- vriestrailer moet voldoen. Een trend is hierbij volgens RTR dat klanten in toenemende mate willen weten wat de status is van hun transport.

"Tracking & Tracing is dus flink ingeburgerd geraakt de laatste jaren. Bij veel van onze klanten is dit in de planning geïntegreerd. Met ons trailerpark kunnen onze klanten ook wat dat betreft uitstekend uit de voeten", benadrukt De Graaff.

Door de aflevering van deze hoeveelheid koeltrailers heeft Schmitz Cargobull nu de overhand in de vloot van RTR, die in totaal vijf trailermerken telt. De nieuwe trailers zijn uitgerust met de eigen as van Schmitz Cargobull, de Rotos. Thermo King heeft de koelmachines geleverd en verzorgt het onderhoud aan de koelmachines.

"De contacten met Schmitz Cargobull zijn altijd goed geweest. Daarnaast worden al onze wensen probleemloos ingevuld, bijvoorbeeld met betrekking tot levertijd, levering en uitrusting", aldus Frans de Graaff.  

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,836
Diesel1,505

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen