Transport Online - Tankwagons met olie in brand na ontsporing in Lynchburg [+video]

Tankwagons met olie in brand na ontsporing in Lynchburg

Tankwagons met olie in brand na ontsporing in Lynchburg [+video]
30-04-2014 23:55 | Algemeen | auteur De Redactie

LYNCHBURG - In het centrum van de stad Lynchburg in de Amerikaanse staat Virginia zijn woensdag verscheidene tankwagons van een olietrein ontspoord en in brand gevlogen. De autoriteiten hebben besloten gebouwen in de omgeving te ontruimen en hebben voetgangers en automobilisten op het hart gedrukt uit de buurt te blijven.

Bij de ontsporing zelf zouden geen gewonden zijn gevallen.

Het stadsbestuur liet weten dat de trein ruwe olie vervoerde. Van de dertien of veertien tankwagons die ontspoorden zouden er drie of vier zijn opengesprongen.

Lynchburg is een stad met 77 duizend inwoners aan de rivier de James, in de uitlopers van de Blue Ridge Mountains. Het ligt ongeveer halfweg tussen de steden Baltimore en Charlotte.

In het afgelopen jaar hebben zich in de Verenigde Staten en Canada acht grote ongelukken met olietreinen voorgedaan. Bij een daarvan, vorig jaar juli in Lac-Mégantic in Québec, kwamen 47 mensen om het leven. De ongelukken hebben de roep doen toenemen om strengere veiligheidseisen voor tankwagons waarmee olie en ethanol door bewoonde gebieden worden vervoerd. (Novum/AP)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,829
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions