Clicky


Geen treinen door stroomstoring in Amsterdam

Geen treinen door stroomstoring in Amsterdam
30-04-2014 15:58 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De stroomstoring in Amsterdam Zuid, Amsterdam-Zuidoost en Diemen is rond 16.00 uur weer verholpen. Dat meldt netbeheerder Tennet. Zo'n vijftig- tot zestigduizend huishoudens zaten door de storing woensdagmiddag ruim een uur zonder stroom. Ook het openbaar vervoer in, rond en van Amsterdam komt weer op gang.

Door de stroomstoring in twee hoogspanningsstations lag het openbaar vervoer in en om Amsterdam deels plat. Behalve de verstoorde treinen was er beperkt tram- en metroverkeer mogelijk. De metro en trams die last hadden van de storing, rijden inmiddels weer, meldt een woordvoerder van het GVB.

Ook treinreizigers hadden last van vertragingen op het traject Amsterdam RAI en Duivendrecht, dat ook toegang biedt tot het noorden en oosten van het land. De treinen kunnen elk moment weer gaan rijden, aldus een woordvoerder van de NS rond 16.15 uur. De treinvervoerder waarschuwt op zijn website dat het treinverkeer rond Schiphol nog tot 18.00 uur last heeft van de verstoring. (Novum)