VW-overname Scania laat nog op zich wachten

VW-overname Scania laat nog op zich wachten
30-04-2014 13:44 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

STOCKHOLM - Volkswagen heeft zijn belang in Scania sinds eind februari uitgebreid tot even meer dan 88 procent, maar kan de Zweedse vrachtwagenfabrikant nog niet overnemen. Het bedrijf geeft aandeelhouders nu nog drie weken de tijd om hun aandelen aan te bieden, zo maakte de Duitse autobouwer woensdag bekend.

De Duitsers hebben minimaal negentig procent nodig om Scania van de beurs te halen. Op dat moment kan VW de overige aandeelhouders ook dwingen hun aandelen tegen de aangeboden prijs te verkopen, om zo volledig eigenaar te worden. Die grens werd tot vrijdag, de oorspronkelijke einddatum van het bod, niet bereikt.

De Duitse autofabrikant deed eind februari een bod op alle uitstaande aandelen in het Zweedse concern. Volkswagen, op dat moment voor de helft eigenaar van Scania, wilde tweehonderd Zweedse kroon (22,38 euro) betalen voor elk stuk waardepapier. Veel aandeelhouders besloten toen hun aandelen aan te bieden.

Bij aandeelhouders bestond echter flinke twijfel over de hoogte van het bod. De Zweedse verzekeraar en minderheidsaandeelhouder Skandia wees het zelfs ronduit van de hand, terwijl pensioenfonds AP4 het bod 'niet per se de beste prijs op de lange termijn' noemde. Volkswagen zelf spreekt van 'een zeer aantrekkelijk aanbod'. (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden