Transport Online - Nieuwe toestellen KLM krijgen ook blauwe neus

Nieuwe toestellen KLM krijgen ook blauwe neus

Nieuwe toestellen KLM krijgen ook blauwe neus
30-04-2014 11:37 | Zakelijk Nieuws | auteur De Redactie

AMSTERDAM - KLM presenteert woensdag een nieuwe kleurstelling voor zijn vliegtuigen. Vanaf nu krijgt een aantal toestellen blauw op de neus, zo blijkt uit foto's op de website van de maatschappij. Het nieuwe ontwerp is als eerste te zien op zes kleinere toestellen van KLM Cityhopper, die vanavond op Schiphol in ontvangst worden genomen.

Het dak van de Embraer-vliegtuigen van KLM blijft helderblauw, waardoor een sierlijke golf ontstaat op de voorkant van het vliegtuig. De donkerblauwe lijn blijft prominent aanwezig op de zijkant van het toestel, waar ook de naam Cityhopper van plaats verandert. Voor de rest blijft het ontwerp in grote lijnen gelijk.

De nieuwe toestellen van KLM Cityhopper zijn de laatste in een veel grotere vloot. De eerder geleverde toestellen worden stapsgewijs overgespoten, zo laat een woordvoerder weten. Ook de 25 bestelde Boeing 787 Dreamliners - waarvan de eerste eind 2015 wordt geleverd - en de Fokker 70-toestellen krijgen de nieuwe kleurstelling.

Het ontwerp wordt 'voorlopig' echter niet bij de hele vloot van KLM ingevoerd, aldus de zegsman. Veel van de huidige vliegtuigen houden vooralsnog hun oude ontwerp. Ook andere bestelde toestellen, zoals Airbus A380, krijgen volgens de zegsman de komende tijd nog geen blauwe neus.

De laatste keer dat de kleurstelling van KLM werd aangepast was in 2002. De luchtvaartmaatschappij verfde toen de lichtgrijze onderkant van de vliegtuigen wit. Ook werd de donkerblauwe lijn dunner en zakte die tot onder de ruiten, waardoor de lichtblauwe vlak op de bovenkant van het toestel verhoudingsgewijs groter werd.

KLM presenteerde daarna nog een aantal keer nieuwe ontwerpen, maar alleen op kleine schaal. Zo werd bij het negentigjarig bestaan van de maatschappij in 2009 een retro-ontwerp gepresenteerd en had een van de toestellen van juni 2011 tot april 2012 een dak dat beplakt was met vierduizend Delfts blauwe tegeltjes, het resultaat van een marketingactie.

Daarnaast zijn drie vliegtuigen van KLM beschilderd in de kleurstelling van de luchtvaartalliantie Skyteam, volkomen wit met een donkerblauwe achtervleugel. Elke maatschappij die is aangesloten bij Skyteam moet een aantal vliegtuigen in deze kleuren spuiten en de merknaam van de alliantie in grote letters op de zijkant plaatsen.

De recentste wijziging van de KLM-uniformen vond plaats in het voorjaar van 2010, toen ontwerper Mart Visser alle piloten, stewardessen en grondmedewerkers in het nieuw stak. De nieuwe tenues hielden de vertrouwde helderblauwe kleur. Op de sjaaltjes werd echter een oranje accent aangebracht. (Novum)

Foto's

  • KLM PH-BGF
    KLM PH-BGF


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,667
Diesel1,282

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions