Clicky


Drukte verwacht langs Duitse grens vanwege rijverbod 1 mei

Drukte verwacht langs Duitse grens vanwege rijverbod 1 mei
30-04-2014 09:37 | Rijverboden | auteur De Redactie

Donderdag 1 mei, de Dag van de Arbeid, is een nationale feestdag in Duitsland. Voor vrachtwagens zonder ontheffing geldt donderdag tot 22:00 uur een rijverbod in Duitsland. Hierdoor kan het bij de grensovergangen met Duitsland drukker zijn dan normaal, meldt de Verkeersinformatiedienst.

Vrachtwagenchauffeurs worden opgeroepen de aanwijzingen voor parkeren, via borden boven en langs de weg, op te volgen. Automobilisten moeten rekening houden met volle parkeerplaatsen op weg naar de grensovergangen. Houd de actuele verkeersinformatie in de gaten en ga goed voorbereid de weg op weg. Ieder jaar ontstaan bij de grensovergangen files controles op ontheffingen.

Rijkswaterstaat zal, in samenwerking met de politie, maatregelen treffen als dat nodig blijkt te zijn. Parkeren op de vluchtstrook is niet toegestaan, dus het vrachtverkeer wordt bij de grensovergang met borden geinformeerd waar geparkeerd kan worden. Chauffeurs worden zoveel mogelijk tijdig naar de omliggende parkeer- en verzorgingsplaatsen geleid.

Automobilisten moeten rekening houden met volle parkeerplaatsen in de buurt van de grens. Op woensdag 30 april zijn dat de parkeerplaatsen richting Nederland die vol raken met vrachtverkeer dat nog voor 1 mei Duitsland uit moet zijn. Op donderdag 1 mei zijn dat de parkeerplaatsen richting Duitsland met vrachtverkeer dat zo dicht mogelijk bij Duitsland wil komen en vanaf 22:00 uur de reis door Duitsland wil vervolgen.