Clicky

 
Transport Online - Ludieke acties bij twee transportbedrijven

Ludieke acties bij twee transportbedrijven

Ludieke acties bij twee transportbedrijven
29-04-2014 20:47 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De actietruck van FNV en CNV bezoekt woensdagochtend met een groepje actievoerende chauffeurs twee transportbedrijven in Amsterdam en Zaandam voor een ludieke actie. Op de actietruck kunnen chauffeurs tekenen voor de loonsverhoging die werknemers eisen in een nieuwe cao.

Ludieke actie

Vanwege de lente zullen twee grote kuikens halflege doosjes eieren uitdelen aan de chauffeurs. De drie eieren die in elke doosje ontbreken staan symbool voor de 3% loonsverhoging die de chauffeurs eisen. De werkgevers bieden 0% . "Nog een aantal jaren zonder loonsverhoging en we kunnen alleen nog lege doppen uitdelen", aldus een van de vakbondsleden, die morgen actie gaat voeren. 

Eisen chauffeurs

De chauffeurs eisen naast een beter loon, ook naleving van de regels tegen verdringing in de sector door goedkope buitenlandse chauffeurs.

Acties in de Transport

Maandag 7 april werd het startsein gegeven voor acties in de sector Transport en Logistiek, nadat vakbondsleden op 15 maart massaal de cao-voorstellen van werkgevers verwierpen. Onder het motto 'cao op slot, bedrijven op slot', gingen ’s ochtends de poorten op slot van de onderhandelaars van TLN. ’s Middags kwamen zo’n 400 chauffeurs van verschillende transportbedrijven als Portena, Simon Loos, Vos, Schenk, UPS, Cetra, Koopmans, Van der Lee en Koops bijeen in Utrecht voor een startmanifestatie.

10 mei grote manifestatie

Zaterdag 10 mei staat de volgende grote actiedag in de Transport en Logistiek gepland. Tot die tijd worden er kleinere verrassingsacties gehouden bij verschillende transportbedrijven door het hele land.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,938
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden