Clicky


Schultz: openhouden TrafficPort langs A67 geen optie

Schultz: openhouden TrafficPort  langs A67 geen optie
29-04-2014 17:25 | Overig | auteur De Redactie

DEN HAAG - De grote en multifunctionele vrachtwagenparkeerplaats TrafficPort langs de A67, dat sinds 1 april is gesloten zal niet opnieuw opengesteld worden. Dat zegt minister Schultz van Haegen in antwoord op vragen van de Kamerleden Kuiken en Öztürk.

"Sinds 2012 huurt Rijkswaterstaat het parkeerterrein van TrafficPort in Venlo om meer parkeercapaciteit langs de A67 aan te bieden. TrafficPort heeft aangegeven het huurcontract niet meer te willen verlengen. Daarnaast past de huur van de parkeerplaats door Rijkswaterstaat niet meer in het transitiemodel “SecureLane" om de markt zelf initiatieven te laten ontwikkelen voor private vrachtwagenparkeerterreinen", aldus Schultz.

De leden Kuiken en Öztürk zijn bang dat door de sluiting van de gratis parkeerplaatsen onhygiënische toestanden en verkeersoverlast onstaat rondom Venlo.

Schultz: "Door de sluiting van TrafficPort verdwijnen er 100 parkeerplaatsen. Uit de monitoring van Rijkswaterstaat blijkt dat er in de nachtelijke uren op de particuliere parkeerplaatsen langs de A67 (Hapert en Asten) nog circa 100 betaalde en gratis parkeerplaatsen beschikbaar zijn. Langs de A67 wordt sinds 1 april 2014 ter hoogte van Venlo met informatieborden doorverwezen naar deze twee parkeerplaatsen."

"Zoals ik al eerder heb aangegeven is het openhouden van TrafficPort geen optie. Langs de A67 is echter nog parkeercapaciteit beschikbaar om deze sluiting op te vangen. Ik blijf daarnaast een beroep doen op marktpartijen om private vrachtwagenparkeerplaatsen te ontwikkelen", zegt Schultz tot slot.