Onderhoud aan Nijmeegse Waalbruggen

Onderhoud aan Nijmeegse Waalbruggen
29-04-2014 10:55 | Algemeen | auteur De Redactie

NIJMEGEN - Begin mei vindt noodzakelijk onderhoud aan beide Nijmeegse Waalbruggen plaats. De gemeente combineert de werkzaamheden zoveel mogelijk om langdurige verkeershinder te voorkomen. Het werk gebeurt bovendien in de rustige uren.

De Waalbrug

Tussen 5 en 8 mei wordt het asfalt op de Waalbrug gerepareerd. De werkzaamheden vinden ’s avonds laat en ’s nacht plaats. De brug is dan dagelijks tussen 20.00 uur en 6.00 uur gedeeltelijk afgesloten voor autoverkeer.

Stadinwaarts rijden auto’s en bussen over de busbaan. Vrachtverkeer wordt omgeleid via De Oversteek. Borden en verkeersregelaars informeren vrachtwagenchauffeurs. Staduitwaarts is één gewone rijbaan beschikbaar. Vrachtverkeer kan hier wel overheen. Fietsers en voetgangers kunnen tijdens de werkzaamheden normaal gebruik maken van de brug.

Vanaf donderdag 8 mei begint Rijkswaterstaat vanaf 22.00 uur met het schoonmaken van de voegen op de Waalbrug. De werkzaamheden gebeuren met een rijdende afzetting. Verkeer kan hier enige hinder van ondervinden. Op vrijdag 9 mei 6.00 uur is de klus klaar.

De Oversteek

Tussen zaterdag 3 mei en zondag 4 mei ondervindt het verkeer op De Oversteek enige hinder vanwege werkzaamheden . De gemeente vervangt dan een lichtmast en verplaatst sensoren die de trillingen van de brugtuien meten. Tijdens de werkzaamheden blijft in ieder geval één rijbaan richting noord en één rijbaan richting zuid open.

Daarnaast vinden op dinsdag 6 mei en woensdag 7 mei, tussen 10.00 en 15.00 uur, schoonmaakwerkzaamheden plaats. Het gaat om het verwijderen van graffiti en onkruid. Het verkeer heeft hier geen last van.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,804
Diesel1,511

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden