Clicky


Bidvest Deli XL trots op behaalde resultaten MVO beleid

Bidvest Deli XL trots op behaalde resultaten MVO beleid [+video]
29-04-2014 10:51 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

Bidvest Deli XL publiceert vandaag haar Duurzaamheidsverslag over 2013. Daarin vermeldt zij onder meer dat de doelstelling om alle 16 vestigingen ISO14001 gecertificeerd te krijgen, is behaald. De onderneming constateert een groeiende vraag naar kennisdeling over duurzaam ondernemen. Met de aanwezige kennis en kunde binnen de organisatie, verwacht algemeen directeur Dick Slootweg een grote bijdrage te kunnen leveren aan verdere verduurzaming van de foodservicesector.

“Met trots publiceren we ons vijfde Duurzaamheidsverslag. ‘Inzicht’ is het centrale thema,” zegt Dick Slootweg, Algemeen Directeur. “Onze activiteiten hebben betrekking op de gehele keten en met dit jaarverslag geven we u inzicht in hoe we het afgelopen jaar onze bijdrage aan duurzaamheid hebben geleverd. De behoefte aan kennisdeling over maatschappelijk verantwoord ondernemen groeit. Ook onder onze klanten. Dat we voorop lopen op gebied van MVO in de foodservicemarkt, maakt ons trots, maar schept ook de verantwoordelijkheid blijvend bij te dragen aan verdere verduurzaming van de sector. Die verantwoordelijkheid nemen we graag. Bidvest Deli XL zal daarom blijven investeren in het delen van kennis en ervaring met klanten, medewerkers en maatschappij.”

Gezonde onderneming voor het milieu

Duurzaamheid is nu een vast onderdeel van de leveranciersbeoordeling. Het ontwikkelde meetsysteem werd in 2013 getest, samen met stakeholders. Sinds de tweede helft van het jaar is het daadwerkelijk in gebruik genomen. Bij ruim 75 leveranciers werd een nulmeting uitgevoerd.

Bidvest Deli XL streeft er naar dat niet alleen haar stakeholders, maar al haar ketenpartijen bijdragen aan het welzijn van mens, dier en milieu. De ISO 14001-certificering van alle vestigingen duidt op beheersing van milieurisico’s, het voldoen aan wet- en regelgeving en op aantoonbaar streven naar een permanente verbetering van milieuprestaties in de organisatie. Hans van der Ster, Directeur Operations: “Bidvest Deli XL wil een gezonde onderneming zijn voor medewerkers, klanten en de maatschappij. Het ISO 14001 certificaat is een herkenbaar bewijs van goede milieuzorg.”

Voorkomen in plaats van genezen

Naast de zorg voor het milieu, besteedt Bidvest Deli XL ook doorlopend aandacht aan het werkklimaat van de eigen medewerker. Diverse maatregelen hebben ertoe geleid dat het ziekteverzuim verder daalde. In samenwerking met de ARBO Unie en op basis van het Eigen Regie-model ligt de focus bij verzuim voortaan op mogelijkheden in plaats van op beperkingen. De leidinggevenden zijn erop getraind het verzuim op afdelingen zelfstandig te beheersen, magazijnmedewerkers en vrachtwagenchauffeurs krijgen coaching aangeboden.

Sinds 2010 publiceert Bidvest Deli XL een jaarlijks Duurzaamheidsverslag voor haar medewerkers, leveranciers, klanten en overige geïnteresseerden. De Transparantiebenchmark van het ministerie van Economische Zaken en de richtlijnen van het Global Reporting Initiative (niveau B) fungeren hierbij als leidraad. In het Duurzaamheidsverslag over 2013 wordt verder aandacht besteed aan mijlpalen als de ingebruikname van de elektrische vrachtwagen voor bevoorrading in Amsterdam, het winnen van de innovatieprijs bij de Accenture Innovation Awards met online versmarkt ‘Vers 24/7’ en ‘Zorgboodschap’, waarvan Bidvest Deli XL één van de initiatiefnemers was.