Clicky


Zwitserse vrachtwagenchauffeurs protesteren tegen files

Zwitserse vrachtwagenchauffeurs protesteren tegen files [+foto]
28-04-2014 10:33 | Buitenland | auteur De Redactie

BERN - Ongeveer 80 vrachtwagenchauffeurs hebben zaterdagmiddag geprotesteerd op het Bundesplatz in het Zwitserse Bern. De vrachtwagenchauffeurs zijn het zat dat de wegen in Zwitserland de laatste jaren overvol zijn. Zij eisen nu dat de wegen worden uitgebreid.

"We klagen al jaren over de overbelaste snelwegen", zegt David Piras, secretaris-generaal van de vereniging "Les Routiers Suisses", die de protestactie organiseerde. "De problemen kunnen worden opgelost met een uitbreiding van bestaande wegen."

Tijdens hun protest hadden chauffeurs een tiental vrachtwagens op het plein geparkeerd. Ook hadden zij een voorbeeldbrief bij zich voor passanten. Deze brieven konden worden getekend. In de brief, gericht aan de Minster van Milieu, Transport, Energie en Communicatie(UVEK), staat dat men een uitbreiding van de wegen wil en een einde aan de files. Sympathisanten konden de brief ondertekenen.

Deze brieven worden begin deze week overgedragen aan het UVEK.

Volgens de chauffeurs zijn de problemen op de wegen Bern-Zürich, Zürich Nordring, Zürich-Winterthur, Lausanne-Morges, Lugano-Chiasso en die in Genève en Basel, het ergst.

Een foto van de actie vindt u hier!