Clicky


Tielbeke gaat Kruidvat-winkels duurzaam bevoorraden

Tielbeke gaat Kruidvat-winkels duurzaam bevoorraden
28-04-2014 09:35 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

HETEREN - Onlangs hebben  A.S. Watson Health & Beauty Benelux en transporteur Tielbeke uit Lemelerveld een samenwerkingsovereenkomst gesloten betreffende een aanzienlijk gedeelte van de bevoorrading van de bijna 1200 Kruidvat, Trekpleister en Prijsmepper winkels in Nederland en België.

Tielbeke verzet hiermee zijn pijlers ten opzichte van de gebieden waar al activiteiten plaatsvinden. Tielbeke is in het verlengde van deze overeenkomst in zee gegaan met Wensink en heeft voor deze mooie klus, onder andere tien Mercedes-Benz Atego’s en drie Actrossen aangeschaft.

Als retailer staat A.S. Watson midden in de samenleving, waar zij met zorg en aandacht mee wil omgaan. Ook Tielbeke voert een duurzaam beleid. Met dit uitgangspunt is gekozen voor de inzet van zuinige auto’s, met  een zeer aerodynamische opbouw. 

Deze zogenaamde “Leanliners”, welke gebouwd en geleverd worden door Jonker Carrosserieën uit Apeldoorn, zijn aan de voorzijde voorzien van een ronding en aan de achterzijde van een uitsparing. Dit in combinatie met een aangepaste spoiler en zijfenders, zorgt voor een betere luchtgeleiding en minder wervelingen achter het voertuig. Al met al dus nog eens een besparing van brandstof en daarmee CO2 reductie. Hierdoor ontstaat een win win situatie voor alle betrokken partijen.

Momenteel worden de eerste voertuigen afgeleverd en de chauffeurs o.a. actief getraind op het bereiken van een zo efficiënt mogelijke rijstijl. Al het transport zal vanaf het distributiecentrum in Heteren plaatsvinden.