Clicky


Vrachtwagen met sigaretten overvallen in België

Vrachtwagen met sigaretten overvallen in België [+foto's]
26-04-2014 10:31 | België | auteur De Redactie

LONDERZEEL(B) - Vrijdagochtend 25 april werd op de Belgische A12, ter hoogte van Londerzeel, een vrachtwagen geladen met sigaretten overvallen. Dat heeft de politie van Halle-Vilvoorde gemeld.

De vrachtwagen reed rond 03:00 uur over de A12. Ter hoogte van wegwerkzaamheden in Londerzeel werd de vrachtwagen staande gehouden door een paar mannen in fluoriscerende hesjes. Toen de vrachtwagenchauffeur stopte werd hij overmeesterd en werd geslagen. Daarna werd hij opgesloten in de laadruimte van zijn eigen vrachtwagen.

De overvallers reden vervolgens met de vrachtwagen naar een onbekende plaats waar zij een deel van de lading overgeladen hebben. De chauffeur stopten ze in een personenauto die samen met de vrachtwagen naar het Belgische Halle reed.

Daar werd de vrachtwagen, op de Bergensesteenweg in brand gestoken. Drie kilometer verderop werd de vrachtwagenchauffeur uit de auto gezet en vervolgens werd ook de personenauto in brand gestoken.

De politie van Halle ontdekte beide voertuigen en de gewonde chauffeur rond 05:30 uur. De chauffeur werd voor controle overgebracht naar een ziekenhuis.

De politie heeft de overval in onderzoek.

Voor foto's klikt u hier!