Clicky


Drukte op spoor verwacht, extra treinen ingezet

Drukte op spoor verwacht, extra treinen ingezet
26-04-2014 10:20 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Reizigers die zaterdag de trein willen pakken om naar Koningsdagfestiviteiten te gaan, moeten rekening houden met grote drukte. Op verschillende trajecten worden extra treinen ingezet. Vooral rond Amsterdam Centraal wordt het met ruim tweehonderdduizend reizigers traditioneel druk.

In de hoofdstad worden net als in andere jaren weer grote feesten gehouden. Wel zijn ze opnieuw buiten de binnenstad te vinden in onder meer het Olympisch Stadion, op de NDSM-werf, bij de Amsterdam RAI en in het Oosterpark.

Andere grote feesten van Radio 538 en SlamFM, die voorheen op het Museumplein en het Rembrandtplein in Amsterdam werden gegeven, zijn dit jaar in Breda en Alkmaar. Verder wordt ook drukte verwacht in Eindhoven, Rotterdam en Utrecht.

De NS rijdt een speciale Oranjedienstregeling. Op de stations worden extra medewerkers ingezet om reizigers op weg te helpen en ook Prorail heeft meer mensen paraat om eventuele storingen snel op te lossen. Langs het spoor staan tevens mobiele camera's om spoorlopers vroegtijdig te ontdekken en te verwijderen.

Drank is net zoals eerdere jaren verboden. Reizigers mogen geen alcohol bij zich hebben en er wordt ook geen drank verkocht op de stations. De maatregel is vrijdagavond al ingegaan en duurt nog tot zondagochtend.

Amsterdamse feestvierders kunnen een speciale app gebruiken op hun mobiele telefoon om op de hoogte te blijven van de stand van zaken. Mensen kunnen onder meer kijken hoe druk het is en waar wc's en EHBO-posten zijn. (Novum)