Clicky


Tankwagen belandt in fietstunnel

Tankwagen belandt in fietstunnel [+foto]
26-04-2014 10:09 | Ongevallen | auteur De Redactie

LEEUWARDEN - In Leeuwarden is in de nacht van vrijdag op zaterdag een tankwagen met 20.000 liter melk in een fietstunnel beland. De vrachtwagenchauffeur viel net voor de kruising in slaap waardoor hij rechtdoor reed op de kruising en met zijn vrachtwagen op zijn zijkant in een onderliggende fietstunnel belandde.

Wonder boven wonder liep de chauffeur slechts lichte verwondingen op en kon hij ter plaatse worden behandeld. Ook raakten er geen andere personen in de tunnel gewond.

Het ongeval gebeurde rond één uur op het Oostergoplein in Leeuwarden. De trailer bleef schuin omhoog staan. Een deel van de melk is in het riool gestroomd, evenals een grote hoeveelheid diesel. De rest van de melk is later overgepompt in een andere tankwagen.

Bergers zijn lange tijd bezig geweest om de combinatie op zijn wielen te krijgen. De achterkant werd met een kraan opgetakeld waarna de combinatie naar voren werd getrokken. Pas daarna kon de vrachtwagen overeind getakeld worden.

De tunnel raakte zwaar beschadigd en is eerst afgesloten. Het riool is ook afgesloten en zal zaterdag leeg gepompt worden.

©Foto: Anton Kappers/Kappers Media