Clicky


Ballast Nedam ziet omzet dalen

Ballast Nedam ziet omzet dalen
25-04-2014 10:02 | Bedrijfsresultaten | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Ballast Nedam heeft vorig kwartaal minder omgezet dan een jaar geleden, vooral vanwege het terugschroeven van zijn regionale bouwdochters. Bij andere afdelingen waren de resultaten wel beter dan vorig jaar, zo maakte het bouwbedrijf vrijdag bekend. Ook begint de reorganisatie die in 2013 werd aangekondigd 'zich voorzichtig in de cijfers te vertalen'.

Exacte winst- en omzetcijfers gaf Ballast Nedam in zijn eerstekwartaalupdate echter niet. In een verklaring spreekt het bedrijf onder meer over de nog altijd uitdagende marktomstandigheden in de bouw. Die blijven volgens het bedrijf problematisch, ondanks de 'eerste signalen van een op termijn opverende bouw'.

Ook liet Ballast Nedam weten dat het aantal opdrachten dat nog op de plank ligt vorig kwartaal is afgenomen. Waar het bouwbedrijf eind vorig jaar nog voor bijna anderhalf miljard aan opdrachten op zak had, is dat nu een kleine 1,4 miljard. Dat komt doordat er wel gebouwd wordt, maar er geen nieuwe grote projecten bijkwamen. (Novum)