Clicky


Speciale Volvo’s FMX te bewonderen op TKD

Speciale Volvo’s FMX te bewonderen op TKD
25-04-2014 09:43 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

Volvo Trucks is dit jaar weer aanwezig op de TKD in Almere van 22 tot en met 24 mei. De Volvo-stand staat in het teken van de vernieuwde FMX. Verschillende speciale uitvoeringen van deze bouwtruck zijn op de stand te bewonderen. Een daarvan is een Volvo FMX 10x4 die volledig geoptimaliseerd is voor asfalt transport.

Met twee hefbare assen en een gestuurde naloopas is de Volvo FMX 10x4 heel wendbaar. De truck heeft een bodemvrijheid van 300 mm en hoger geplaatste luchtbalgen. “De balgen zijn ver uit de buurt van de asfaltmachine geplaatst. Dit geeft de asfaltmachine genoeg ruimte om de rol tegen de band te plaatsen. Hiermee is deze FMX zeer geschikt voor inzet in het asfalt transport”, verklaart Henri Morren, Sales Engineer bij Volvo Trucks Nederland.  

 De stabilisatorstang is in het tandemstel geplaatst en hiermee heeft het voertuig een uitstekende stabiliteit. Tegelijkertijd bevinden er zich geen onbeschermde ophangingsonderdelen achter de laatste as van de truck wat onnodige beschadigingen voorkomt. “Het voertuig heeft verder twee hefbare assen en is voorzien van enkele reductie wat zorgt voor een gunstig brandstofverbruik”, verklaart Morren.

Volvo Dynamic Steering

Het rijden met een zwaarbeladen FMX gaat moeiteloos dankzij een nieuwe technologie: Volvo Dynamic Steering. Een elektronisch aangestuurde elektromotor die op het stuurhuis is gemonteerd, is de grote technologische innovatie. De elektromotor, die samenwerkt met de hydraulische stuurbekrachtiging, wordt duizenden keren per seconde aangestuurd door de elektronische regeleenheid.

Met VDS is het mogelijk een truck met minimale inspanning te besturen en het risico op overbelasting van de chauffeur te verminderen “Ook de Volvo FMX 10x4 is voorzien van VDS. Voor het rijden op ongeasfalteerde wegen en het draaien van veel bochten, is dit echt een uitkomst voor de chauffeur.”, besluit Henri Morren.

Volvo Trucks deelt de TKD-stand met Volvo Construction Equipment. Hiermee is een compleet beeld van Volvo-oplossingen voor het bouwsegment op de beurs te bewonderen. Bezoek Volvo Trucks en Volvo Construction Equipment op de TKD, standnummer 12 en 42.