Transport Online - Aandeelhouder Scania accepteert bod Volkswagen

Aandeelhouder Scania accepteert bod Volkswagen

Aandeelhouder Scania accepteert bod Volkswagen
24-04-2014 11:47 | Scania | auteur Redactie

STOCKHOLM - Volkswagen is een stap dichter bij de volledige overname van vrachtwagenmaker Scania gekomen. De op drie na grootste aandeelhouder van het Zweedse concern, fondsmanager Swedbank Robur, heeft het bod op zijn aandelen geaccepteerd, kondigde het donderdag aan.

Volgens Swedbank is het bod van Volkswagen 'redelijk'. De Duitse autofabrikant bood in februari tweehonderd Zweedse kroon (22 euro) per aandeel Scania, 36 procent meer dan slotkoers vooraf aan het bod. Het totale bod komt neer op omgerekend 6,7 miljard euro.

Volkswagen is zelf al de grootste aandeelhouder met 62,6 procent van het aandelenkapitaal en 89,2 procent van de stemmen. Om de overname door te laten gaan wil VW dat negentig procent van de overige aandelen is aangemeld. Tot nu toe is omgerekend 5,2 procent van het aandelenkapitaal tegen het bod.

De deadline is vrijdag. Nu de 1,87 procent aandelen van Swedbank zijn aangemeld, wordt het voor de tegenstanders moeilijk om voldoende medestanders te vinden. Volkswagen wil Scania intensief laten samenwerken met zijn Zweedse vrachtwagendochter MAN.

Als uiteindelijk minder dan negentig procent van de aandelen wordt aangemeld voor het bod, kan Volkswagen nog wel een poging wagen om de grote hoeveelheid particuliere aandeelhouders te overtuigen. Het Duitse concern wil zijn bod echter niet verhogen. (Novum/AP)
 Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions