Clicky


Noordendorp ondertekent convenant met Inspectie Leefomgeving en Transport

Noordendorp ondertekent convenant met Inspectie Leefomgeving en Transport
24-04-2014 10:59 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie

HAAKSBERGEN – Noordendorp Transport heeft aan de vooravond van het 100-jarig jubileum een convenant met de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) ondertekend. Het convenant benadrukt de commitment van de logistiek dienstverlener uit Haaksbergen voor naleving van de vervoerswetgeving en zorgt voor een verminderde toezichtlast. Noordendorp Transport is de eerste vervoerder van Plus Retail die net als de supermarktketen het convenant heeft ondertekend. De handtekeningen onder het document zijn geplaatst door inspecteur-generaal Jenny Thunnissen van ILT en directeur Michel Wentink van Noordendorp Transport.

Met het convenant neemt Noordendorp Transport zijn verantwoordelijkheid tegenover de vervoerswetgeving, met name wat betreft de naleving van de regelgeving rondom rij- en rusttijden, overbelading en gevaarlijke stoffen. Aan de ondertekening van het convenant is een uitgebreide audit door ILT-inspecteurs voorafgegaan, waarin alle systemen en procedures zijn onderzocht. Daaruit is gebleken dat Noordendorp de juiste maatregelen heeft genomen om onder meer te voorkomen dat chauffeurs te lange dagen moeten maken en met te zwaar beladen vrachtauto’s de weg op worden gestuurd. Inspecteur-generaal Jenny Thunnissen van ILT: “Dit convenant betekent niet dat Noordendorp Transport geen fouten maakt, want iedereen maakt wel eens een fout. Het geeft wel aan dat het bedrijf de juiste instelling heeft om de wetgeving na te leven. Noordendorp is een goed bedrijf.”

Eerste Plus-vervoerder

Noordendorp Transport geeft met de ondertekening van het convenant navolging aan Plus Retail, de supermarktketen die in 2012 al het voortouw nam en het convenant ondertekende. Peter Brugge, regiodirecteur logistiek van Plus Retail Oost, is trots op de vervoerder die de Plus-supermarkten in Noordoost-Nederland bevoorraadt. “Wij werken nu al bijna honderd jaar samen met Noordendorp. Het is fijn om een partner te hebben die net als wij maatschappelijk verantwoord ondernemen in het bloed heeft zitten. Dat blijkt onder meer uit het voornemen om de CO2-reductie in vijf jaar tijd met 23 procent te reduceren, de introductie van Het Nieuwe Rijden onder de chauffeurs en de voorlichting over verkeersveiligheid op basisscholen in Haaksbergen en omgeving. Nu is Noordendorp de eerste vervoerder van Plus die dit convenant ondertekent.”

Minder toezichtlast

Het convenant betekent dat de toezichtlast voor Noordendorp Transport wordt verminderd. Het bedrijf hoeft bijvoorbeeld geen bezoek van ILT-inspecteurs meer te verwachten en zal ook geen oponthoud meer ondervinden bij wegcontroles. Het convenant heeft een duur van twee jaar, waarna wederom een audit volgt. Als die succesvol verloopt, wordt het convenant met nog eens vijf jaar verlengd. “Het zou zonde van de tijd zijn om bij fantastische bedrijven zoals Noordendorp nog langs te moeten komen voor controle. Dankzij dit soort convenanten kunnen we nu veel gerichter inspecteren”, stelt Jenny Thunnissen, inspecteur-generaal van ILT.

100-jarig jubileum

Voor directeur Michel Wentink van Noordendorp Transport is het convenant het bewijs dat zijn bedrijf op de goede weg is. “De logistiek dienstverlener is meestal de laatste schakel die de goederen in handen heeft voordat ze de afnemer bereiken. Noordendorp is zich als geen ander bewust van die bijzondere rol in de logistieke keten. Betrouwbaarheid staat daarom voorop bij alle activiteiten die het bedrijf uitvoert. Opdrachtgevers moeten vol vertrouwen hun goederen aan Noordendorp durven overgeven. Naleving van wet- en regelgeving hoort daarbij.”

Het convenant vormt voor Noordendorp Transport het startschot van een reeks activiteiten in het kader van het 100-jarig jubileum.