Transport Online - Connexxion: Busvervoer door heel Zeeland

Connexxion: Busvervoer door heel Zeeland

Connexxion: Busvervoer door heel Zeeland
23-04-2014 15:06 | Algemeen | auteur Marcel van der Voort

MIDDELBURG - Gedeputeerde Staten van de Provincie Zeeland hebben afgelopen dinsdag besloten dat de gunning van de nieuwe busconcessie naar Connexxion gaat. Dit onder de voorwaarde dat er binnen zes weken geen bezwaar wordt uitgebracht. De nieuwe busconcessie loopt vanaf 14 december 2014 tot en met december 2024. Vandaag de dag doet Connexxion al het grootste deel van Zeeland. Veolia is verantwoordelijk voor Zeeuws-Vlaanderen. Naar verwachting zal Connexxion daar eveneens actief worden.

De Provincie Zeeland is opdrachtgever van het openbaar vervoer over de weg binnen de provincie. Zij verleent de concessie aan een busvervoerder. Deze busvervoerder zorgt vervolgens voor de uitvoering.

Beoordeling

Er waren drie inschrijvingen. Deze zijn beoordeeld op onder andere het aanbod aan dienstregelinguren, het vervoerplan, producten en tarieven. Daaruit is Connexxion als beste naar voren gekomen.

Verantwoordelijkheid

Connexxion wordt verantwoordelijk voor het achterhalen van de marktvraag, het uitwerken van het lijnennet, het doen van voorstellen voor de dienstregeling en de tarieven, het vorm en inhoud geven aan communicatie en het zorgdragen voor een goede informatievoorziening.

Planning

Vanaf dit moment start de invoeringsperiode, waarin verschillende onderdelen van de nieuwe busconcessie nog verder worden vormgegeven. Het gaat hierbij om het vaststellen van de dienstregeling, het vaststellen van de kaarten en abonnementen en de bijbehorende tarieven, het aanschaffen van de nieuwe voertuigen en de communicatie naar de reizigers.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,651
Diesel1,300

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions