Clicky


Silk Way Rally 2014 afgelast

Silk Way Rally 2014 afgelast
23-04-2014 10:29 | Algemeen | auteur De Redactie

MOSKOU - De Silk Way Rally in Rusland die gepland stond voor komende zomer is door de organisatie afgelast. De organisatie zegt dat hun evenement gedwongen is afgelast zodat de Russische overheid zich volledig kan richten op het mogelijk maken van de eerste Formule I Grand Prix in oktober in Sochi.

"Het is voor ons onmogelijk om de race van dit jaar te financieren, omdat in Rusland dit jaar zoveel grote wedstrijden worden georganiseerd zoals de Olympische Spelen, mogelijk de Formule I voor de eerste keer. De financiele druk is zeer hoog", zegt de organisatie.

De Silk Way Rally is een prachtige voorbereiding voor de Dakar-specialistenvoor off-road auto's en vrachtwagens. De rally duurt acht dagen en is 3.000 kilometer lang dwars door Rusland en Kazachstan. De eerste Silk Way Rally werd in 2009 georganiseerd.

Kamaz teamleider Vladimir Chagin, zevenvoudig Dakar winnaar, zei dat de beslissing om de 2014 Silk Way te annuleren een klap is voor de rallysport.

"De Silk Way is uiteraard zeer noodzakelijk voor alle teams die meedoen aan de Dakar", zei hij tegen een Russische sporttijdschrift. "Voor ons team is het niet alleen een trainingsproces en goede mogelijkheid om alle apparatuur te testen, maar ook een manier voor onze Russische fans om onze vrachtwagens niet alleen op de televisie te zien maar ook eens in het echt."

Door de afgelasting van de Silk Way Rally is de Rallye du Maroc die in oktober gehouden wordt de enige voorbereidingsmogelijkheid voor de Dakar-teams.