Transport Online - ODS Transport betaalt wel 3% loonsverhoging

ODS Transport betaalt wel 3% loonsverhoging

ODS Transport betaalt wel 3% loonsverhoging
22-04-2014 17:03 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

BARENDRECHT - Onder dreiging van stakingen is de eerste transportwerkgever over de streep getrokken om de lonen vanaf 1 mei 2014 met 3% te verhogen. Het betreft ODS Transport BV in Barendrecht. Het bedrijf is met FNV Bondgenoten overeengekomen dat de lonen vanaf 1 mei verhoogd zullen worden. Daarmee zijn verdere acties bij dit bedrijf overbodig geworden.

Bestuurder Frank Pavias van FNV Bondgenoten reageert verheugd: "ODS heeft oog voor zijn werknemers. Die willen een loonsverhoging met iets meer dan koopkrachtbehoud na al die magere jaren. Een zeer verantwoorde loonverhoging dus. Ik mis dat inzicht bij werkgeversorganisatie TLN. Ik hoop dat meer bedrijven het voorbeeld van ODS zullen volgen. Ik ben trots op onze leden in het actiecomité die voor dit resultaat geknokt hebben."

Maandag 7 april werd het startsein gegeven voor acties in de sector Transport en Logistiek, nadat vakbondsleden op 15 maart massaal de cao-voorstellen van werkgevers verwierpen. Onder het motto 'cao op slot, bedrijven op slot', gingen ’s ochtends de poorten op slot van de onderhandelaars van TLN. ’s Middags kwamen zo’n 400 chauffeurs van verschillende transportbedrijven als Portena, Simon Loos, Vos, Schenk, UPS, Cetra, Koopmans, Van der Lee en Koops bijeen in Utrecht voor een startmanifestatie. De chauffeurs eisen een beter loon en naleving van de regels tegen verdringing in de sector door goedkope buitenlandse chauffeurs.

Zaterdag 10 mei staat de volgende grote actiedag in de Transport en Logistiek gepland. Tot die tijd worden er kleinere verrassingsacties gehouden bij verschillende transportbedrijven.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,644
Diesel1,304

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions