Transport Online - Chauffeursactie bij distributiecentrum LIDL Heerenveen

Chauffeursactie bij distributiecentrum LIDL Heerenveen

Chauffeursactie bij distributiecentrum LIDL Heerenveen
22-04-2014 05:39 | Transport | auteur Marcel van der Voort

HEERENVEEN - Vrachtwagenchauffeurs zijn dinsdagochtend om 02.00 uur een actie gestart bij de poort van het LIDL-distributiecentrum in Heerenveen”, vertelt bestuurder Minke Jansma van FNV Bondgenoten aan de nieuwsredactie van Transport-Online.

Het is nog aan het begin van de nacht en net na de Paasdagen als verontruste chauffeurs met hun wagen naar het distributiecentrum in Friesland rijden. Ze zetten hun voertuig neer en starten de actie.

Auto’s uitgezet

Jansma: “Ze hebben hun auto’s uitgezet voor een goede cao. Deze chauffeurs willen net zoals hun andere collega’s dat wensen, een fatsoenlijk loon.”

“Het gaat niet om eigen chauffeurs van LIDL, maar om chauffeurs uit het hele land die hun goederen normaal gesproken bij de LIDL komen brengen. De vakbond is er ook en ik merk dat er steeds meer chauffeurs spontaan gaan meestaken”, laat Jansma vanaf de stakingslocatie weten.

Meer dingen

“De staking duurde een aantal uren en er volgen spoedig nog meer dingen”, laat ze nog weten. Bij het distributiecentrum was niemand bereikbaar om een reactie op de actie te geven.

Foto's

  • TRUCKSPOT DRACHTEN
    van der werff transport


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,743
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions