Clicky


Vermiste visser wilde celstraf ontlopen

Vermiste visser wilde celstraf ontlopen
21-04-2014 22:53 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De vermiste visser naar wie zaterdag werd gezocht op de Waddenzee verstopte zich om niet in handen te vallen van de politie. De man moet nog een celstraf uitzitten in Nederland en zette daarom zijn verdwijning in scène, schrijven Belgische media maandag.

De 35-jarige visser, die geen vast woonadres heeft, had zich aan boord van het schip verstopt en is in de haven van Harlingen van boord gegaan en naar België gevlucht. Daar bracht hij zijn paasweekeinde door bij zijn vriendin. Dinsdag gaat de Belg zich alsnog aangeven bij de politie.

De politie bevestigde zondag al dat de man in België zit. Waarom hij zijn verdwijning in scène zette, was de politie nog onbekend. Met hem was nog geen contact gelegd.

Collega's sloegen zaterdag alarm toen ze de man niet meer konden vinden. Ze dachten dat hij mogelijk ongezien overboord was geslagen tussen Vlieland en Terschelling. Tien reddingsboten, twee helikopters, een vliegtuig en boten van politie, marechaussee, douane en de kustwacht zochten vervolgens urenlang naar hem. De Belg draait mogelijk op voor de kosten van de zoekactie. (Novum)