Veertien personen onwel na openen container

Veertien personen onwel na openen container
02-04-2008 16:09 | Wegvervoer | auteur de redactie
ROTTERDAM - Na het openen van lege containers bij een opslagbedrijf in de Botlek in het havengebied van Rotterdam zijn vandaag veertien personen onwel geworden. Zij moesten allemaal voor controle naar het ziekenhuis. Het is niet bekend welke stof de oorzaak is, aldus een politiewoordvoerder.De lichamelijke klachten bestaan onder meer uit misselijkheid, een drukkend gevoel op de borst en duizeligheid. Volgens de politiewoordvoerder zijn de medewerkers uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht.

De containers werden in een loods bij opslagbedrijf Cotac aan de Oude Maasweg geopend. De containers waren leeg en al schoongemaakt, dus het is niet duidelijk of een stof in de container de lichamelijke klachten heeft veroorzaakt. Wel rook men een luchtmengsel van paraffine, alcohol en zeep.

Alleen het bedrijf zelf werd ontruimd, de omliggende ondernemingen niet. De brandweer en de DCMR Milieudienst Rijnmond doen onderzoek naar de inhoud van de containers.


ACTUEEL

Vanwege stiptheidsacties van Franse douaniers zijn er lange wachttijden in Calais. Check hieronder de actuele wachttijden.

Actuele wachttijden

Truckoccasions

Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier