Clicky


Juridisch Advies: Code 95 - Werkgever moet nascholing vergoeden

Juridisch Advies: Code 95 - Werkgever moet nascholing vergoeden
21-04-2014 10:50 | Transport Online | auteur De Redactie

DAMWOUDE - In het wegvervoer doen zich, net als in andere takken van arbeid, kwesties voor waarin u zich afvraagt hoe dit bij de wet geregeld is. Zeker als transportondernemer wilt u goed geïnformeerd blijven.

Op onze website behandelt Mr. René de Bondt, advocaat, op regelmatige basisjuridische zaken. Deze keer de kwestie 'Code 95'. Wie moet deze betalen?

Een zeer groot deel van de vrachtwagenchauffeurs in Nederland moet vóór 10 september 2016 verplicht 35 uur nascholing hebben gevolgd in het kader van Code 95. Is een werknemer wettelijk verplicht om nascholing te volgen, dan moet de werkgever de kosten daarvan in principe vergoeden.

Dat geldt ook als de werknemer zelf een cursus regelt in plaats van gebruik te maken van een duurdere cursus die de werkgever aanbiedt. De werknemer mag in ieder geval niet de dupe worden van een onredelijk hoge terugbetalingsregeling. Vorig jaar heeft de rechtbank Noord-Holland zich gebogen over een zaak die door de werknemer tegen zijn werkgever was aangespannen.

» Lees hier het volledige artikel van mr. René de Bondt!