Clicky


Brand in oude centrum Haarlem onder controle

Brand in oude centrum Haarlem onder controle
19-04-2014 13:39 | Binnenland | auteur De Redactie

HAARLEM - De brand in het oude centrum van Haarlem is onder controle. Het vuur heeft een monumentaal pand deels verwoest en breidde uit naar een naastgelegen monumentaal pand. Het tweede pand is echter behouden gebleven, zegt een brandweerwoordvoerder.

Tijdens het blussen van het eerste pand aan de Kleine Houtstraat stortte de trapgevel van de woning in. Via de vliering verspreidde het vuur zich naar het tweede pand, maar de brandweer wist te voorkomen dat de gevel van dat gebouw ook verloren ging. "Beide panden hebben wel de nodige rook-, brand- en blusschade", zegt de woordvoerder.

Het eerste pand wordt deels gesloopt om de laatste brandhaarden te kunnen blussen. Daarom blijft de straat voorlopig nog deels afgesloten. Andere straten die waren afgesloten worden wel vrijgegeven.

Het vuur werd rond 07.45 uur ontdekt door de buurman van het eerste pand dat in brand vloog. De bewoner wist op eigen kracht te ontkomen en is door ambulancemedewerkers onderzocht. De woningen naast het pand werden uit voorzorg ontruimd. Vanwege de smalle straatjes in het oude centrum was het pand voor de brandweer moeilijk te bereiken. (Novum)